<style> .wpb_animate_when_almost_visible { opacity: 1; }</style>
0299 45 10 10 info@petplan.nl

Zoek een dierenarts bij u in de buurt!

Alle dierenartsen van Nederland

Wat doen de dierenspecialisten?

 • Wat doet de Dierenarts

  Een dierenarts onderzoekt en behandelt zieke of gewonde dieren. Om de juiste diagnose te stellen kan de dierenarts specifieke diagnostisch onderzoeken uitvoeren en interpreteert de uitslagen daarvan om zo de aard en/of oorzaak van ziektes, afwijkingen of verwondingen te bepalen.

  Lees meer
 • Wat doet de Homeopaat

  Homeopathie is een geneeswijze die gebaseerd is op een natuurlijke methode om acute of chronische klachten te behandelen.

  Lees meer
 • Wat doet de Gedragstherapeut

  Gedragstherapie kan helpen als uw hond gedrag vertoont dat ongewenst is of problematisch gedrag vertoont dat hinderlijk is voor uzelf of voor uw hond. Een gedragstherapeut zal naar de oorzaak van het gedrag kijken en doet grondig onderzoek. Vaak coacht de gedragstherapeut zowel eigenaar als huisdier om het gedrag te veranderen.

  Lees meer
 • Wat doet de Specialist

  Tijdens de studie Diergeneeskunde maken alle dierenartsen kennis met geneeskunde die specifiek gericht is op vogels en kromsnavels. In de praktijk komen veel dierenartsen relatief weinig in contact met diverse ziekteverschijnselen van deze vogels. Vaak moeten ze om een goede diagnose te stellen en/of medicatie voor te schrijven teruggrijpen op informatiebronnen.

  Lees meer
 • Wat doet de Acupuncturist

  Veterinair acupuncturisten zijn reguliere dierenartsen die een aanvullende opleiding hebben gevolgd om acupunctuur bij dieren op verantwoorde wijze toe te passen. De belangrijkste toepassingsgebieden voor acupunctuur vormen functionele storingen van organen en orgaansystemen. Hierbij vertonen de huisdieren verschijnselen van ontsteking, pijn of verlamming.

  Lees meer
 • Wat doet de Fysiotherapeut

  Dierenfysiotherapie is een specialisatie en gericht op het bewegingsapparaat van dieren. Dierfysiotherapeuten zijn afgestudeerde humane fysiotherapeuten. De behandeling kan bestaan uit oefentherapie, massage en adviezen. De titel dierenfysiotherapeut is wettelijk beschermd.

  Lees meer

Dierenartsen zoeken op provincie