skip to Main Content

Wonden kat

Petplan EHBO – Wat moet u doen wanneer uw kat een wond heeft?

Uw kat kan op verschillende manieren een wond oplopen. Er zit een verschil tussen vechtwonden en snij- en schaafwonden. Door een vechtwond kan een abces ontstaan. Dit komt door de bacteriën onder nagels en in de bek van het aanvallende dier.

U kunt de wond het beste goed schoonmaken. Bij een abces kunt u de dierenarts bezoeken die deze open kan snijden en het pus kan verwijderen.

Bij een schaaf of snijwond is de kans op een abces of een infectie minder groot. Kleine wondjes kunt u gewoon schoonmaken en dicht laten groeien. Wanneer u denkt dat er een hechting nodig is, of er zit een voorwerp in de wond, ga dan langs bij de dierenarts.

Wonden kat

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan