Oudje van de maand Coco

Oudje van de maand Coco

Naam: Coco

Ras: NB.

Mannetje of vrouwtje: vrouwtje

Geboren: NB.

Baasje: Trudy

Waarom heb je voor dit ras gekozen? Wat trok je aan?

Coco, is een heel bijzonder dier

Zij kan heel hard schreeuwen en maakt alles kapot maar ze weet haarscherp te onderscheiden waar mijn vel begint en een stukje stof eindigt en dan doet ze zo voorzichtig.

Coco heeft veel pech gehad aan het begin van haar bestaan.

Ze kwam bij een slecht baasje terecht waar ze, omdat ze zo schreeuwde, jarenlang haar jonge leven in eenzaamheid moest slijten op een donkere zolder, ze zat daar aan een ketting vastgebonden.

Toen de dierenbescherming haar eindelijk kwam verlossen was de ketting zo in haar poot gegroeid dat het pootje geamputeerd moest worden.

Kan je wat over het karakter vertellen?

Coco is een ongelooflijk slim, vriendelijk en aanhankelijk dier. Ze is zeer verliefd op mij dus geregeld legt ze een ei waar ze vervolgens niet meer naar omkijkt, niet fijn hoor, het is steeds een behoorlijke bevalling.

Nog steeds heeft Coco last van alle mishandelingen, als er vreemden op bezoek komen zit ze letterlijk als een dood vogeltje achter in haar kooi.

Coco kan niet zo goed praten, maar doet dat schattig, eind van het gebrabbel steeds vragend.

Goede verzorging is een belangrijk onderdeel om een huisdier oud te laten worden. 

Omdat ze maar een poot heeft moet ik haar neus uitpeuteren met een prikkertje.

Ook verzorg ik haar verenpak door steeds de verenomhulsels er af te peuteren, soms doe ik haar pijn en dan schreeuwt ze, nooit zal ze bijten.

Verder veil ik haar nageltjes en doe haar in bad.

Iedere ochtend en avond mag ze ongeveer een uur los, ze wil alleen maar bij mij zitten, en dan krul ik haar poot in elkaar zodat ze die kan ontspannen.

Coco is door goede verzorging een blije, gelukkige en gezonde vogel, geworden, ik hoop dat we nog jarenlang bij elkaar mogen blijven.