Oudje van de maand Knorrie

Oudje van de maand Knorrie

Naam: Knorrie

Ras: Geen

Mannetje of vrouwtje: mannetje

Geboren: 01-07-2000

Baasje: Marijke

Waarom heb je voor dit ras gekozen? Wat trok je aan?

Het is geen ras. Knorrie is op een vreemde manier bij ons gekomen. Wij waren net verhuisd naar Emmeloord en er kwam een klein, zwart katje aanlopen. Onze beide dochters waren direct enthousiast. Ik wou het katje niet direct in huis hebben want misschien was die van iemand. Amivedi wel gebeld maar die wisten van niets. In de schuur stond een oude wok. Daar ging hij steeds in liggen. Daarom noemden wij hem Wok. Na 3 weken kwam er een mevrouw die vroeg of mijnheer Jansen bij ons was. Ik gaf aan die niet te kennen. Bleek het katje mijnheer Jansen te heten. De eigenaren waren op vakantie geweest en de buren zouden oppassen maar mijnheer Jansen was ontsnapt. Hevig teleurgestelde dochters zaten bij mij thuis. Dus op zoek naar een vers katje. Gelukkig de volgende dag gevonden. En dat was onze Knorrie.

Hoe oud was je huisdier toen je hem kreeg? Wat is je leukste herinnering uit die tijd?

Knorrie was 6 weken oud. Knorrie ontwikkelde een vreemde manier van kopjes geven. Dit waren meer kopstoten. Tot aan de dag van vandaag doet hij dat.

Hoe ging het opvoeden?

Het opvoeden ging prima. We hadden nog een kater. Een rode met de naam Muts. Muts was een dominante kater maar het ging prima met Knorrie. Ook hadden we een Duitse Herder. Heel regelmatig werden de oren door Knorrie onder handen genomen. Geen vlekje bleef dan zitten.

Kan je wat over het karakter vertellen?

Knorrie is erg geliefd in de buurt. Alle katten kunnen met hem overweg. Knor heeft wel voorkeur bij mensen. Niet iedereen vindt hij leuk. Maar eigenlijk heeft Knorrie nog nooit gekrabd bij mensen. Wel als hij onze hond zat was. Hij is nu 19 jaar maar nog steeds speelt hij regelmatig met de hond. Wel is hij er sneller klaar mee.

Goede verzorging is een belangrijk onderdeel om een huisdier oud te laten worden. Wanneer is de laatste keer dat je bij de dierenarts bent geweest? Waarvoor was dat?

Geen idee. Knorrie is toen hij 2 jaar was erg ziek geweest. Volgens de dierenarts was er iets ernstig mis met zijn nieren. Hij mocht alleen apart voer. Dit voer was heel prijzig. Nu stond bij ons heel vaak het keukenraam open en de buurkat kwam regelmatig snacken. Ook onze andere kat, Muts, at fanatiek van de dure brokken. We besloten gewoon geprijsd voer te gaan geven en hij doet het er dus prima op 😉 Verder is Knorrie niet ziek geweest. Hij heeft nog steeds een hele mooie vacht, wel wordt hij magerder.

Heb je naast dierenartsbezoeken nog andere dingen gedaan, dat je huisdier nu zo oud is?

Veel liefde geven.

Wat is je beste tip voor een lang, gelukkig en gezond kattenleven?

Knorrie hoort bij ons bij het gezin. Hij gaat ook altijd mee op vakantie. Lange looplijn en eigen mandje en kattenbak. Gaat altijd goed. Alleen de autorit is een ramp want hij blijft miauwen.