Oudje van de maand Verena

Oudje van de maand Verena

Naam: Verena

Ras: Tervuerense herder

Mannetje of vrouwtje: vrouwtje

Geboren: 18-12-2005

Baasjes: Carla

Waarom heb je voor dit ras gekozen? Wat trok je aan?

Belgische herders zijn zeer trouw en aanhankelijk, altijd vrolijkheid, actief.

Hoe oud was je hond toen je hem kreeg? Wat is je leukste herinnering uit die tijd?

Als pup heb ik haar gekregen, kan niet specifiek moment noemen. Alles was vond ik geweldig, vooral haar enthousiasme.

Hoe ging het opvoeden?

Haar opvoeden moest met heel veel geduld en liefde. Als pup kon je soms moeilijk contact met haar krijgen. Ze was vaak in haar eigen wereld of zeer hyper. Maar de tennisbal was de uitkomst en ze luistert nu perfect. Verder heb ik met haar cursussen gevolgd, behendigheid, flyball, geweldig vond ze dat en ik ook.

Kan je wat over het karakter vertellen?

Ze is wat onzeker, angstig, een stuiterbal en zeer gevoelig maar super lief. (Heel anders dan mijn vorige Tervueense herder, die was dominanter en zelfverzekerd maar ook erg lief.) Maar ze zal door het vuur gaan voor mij en ik voor haar. Met andere honden dat gaat niet altijd maar ik weet dat en daar kun je dan rekening mee houden.

Goede verzorging is een belangrijk onderdeel om een hond oud te laten worden. Wanneer is de laatste keer dat je bij de dierenarts bent geweest? Waarvoor was dat?

De laatste keer was in mei 2018 voor haar inenting. Verder kom ik vaker voor haar maagtabletten. Verena is vaak erg ziek geweest en uiteindelijk zijn we er achter gekomen dat ze een voedselallergie heeft. Ze kreeg vaak last van haar maag, darmen en jeukende huid. Heb speciaal voer al jaren en daar doet ze perfect op. Nooit verwacht dat zij zo oud zou worden.

Heb je naast dierenartsbezoeken nog andere dingen gedaan, dat je hond nu zo oud is?

Speciaal voer.

Wat is je beste tip voor een lang, gelukkig en gezond hondenleven?

Liefde en aandacht geven, en als ze ziek zijn alles voor ze doen. Goed in je hond verdiepen zo ken je ze door en door. Dan heb je direct in de gaten als er iets mis is. Vertrouw op je eigen gevoel dan af.