Oudje van de maand Dolly

Oudje van de maand Dolly

Naam: Dolly

Ras: Jack Russell

Mannetje of vrouwtje: vrouwtje

Geboren: 05-03-2004

Baasje: Elly

Waarom heb je voor dit ras gekozen? Wat trok je aan?

We hebben al eerder een Jack Russell gehad. Wij vinden onze hond intelligent, vrolijk, nieuwsgierig en zeer betrokken bij ons gezin.

Was je hond nog jong dat je hem kreeg? Wat is je leukste herinnering uit die tijd?

Dolly was 8 weken oud toen we haar gingen halen. We hebben haar van ver moeten halen Ze heeft op de terugweg bij mij op mijn hand geslapen. Mijn man riep vanaf die tijd dat ik nu zijn moeder ben. En dat is nog steeds zo.

Hoe ging het opvoeden?

Dolly is een pittig hondje, ik ben daarom met haar op cursus geweest. We hebben haar verder veel aandacht gegeven waardoor we vrij snel heen stabiele hond hadden. Ze heeft, gelukkig, nog nooit wat kapot gemaakt in huis. Dolly wordt ook wel de koningin van het park genoemd omdat ze heel parmantig en vol zelfvertrouwen loopt.

Kan je wat over het karakter vertellen?

Oplettend en betrokken bij echt alles. Ze is nu 15 jaar en nog steeds erg speels. Ze zal doorgaan tot ze er bij neervalt, typisch een Jack Russell.

Goede verzorging is een belangrijk onderdeel om een hond oud te laten worden. Wanneer is de laatste keer dat je bij de dierenarts bent geweest? Waarvoor was dat?

Op haar verjaardag 5 maart 2019 ging het niet goed met haar. Ze spuugde een aantal dagen en had diarree. In de dierenkliniek aan het infuus gelegen. De nodige onderzoeken gehad en is gelukkig na twee weken weer opgeknapt.

Heb je naast dierenartsbezoeken nog andere dingen gedaan, dat je hond nu zo oud is?

Op haar voeding letten.

Wat is je beste tip voor een lang, gelukkig en gezond hondenleven?

Veel aandacht geven. Voor ons is ze als een derde kind.