skip to Main Content

Ingeslikt voorwerp

Petplan EHBO : uw hond heeft een voorwerp heeft ingeslikt. Lees wat u kunt doen.

Uw hond heeft een voorwerp ingeslikt, hij is benauwd en probeert het er zelf uit te halen. Symptomen kunnen onder andere braken, buikpijn, slecht eten en rusteloosheid zijn.

Controleer als eerste de bek van uw hond en kijk of u iets ziet zitten. Als u iets ziet zitten en u kunt het er makkelijk uit halen dan kunt u dat doen. Ga echter niet trekken aan het voorwerp, u kunt dan beschadigingen toebrengen en de situatie erger maken. Laat uw hond altijd even controleren bij de dierenarts. De mogelijkheid dat er iets in de maag en/of darmen terecht komt is groot.

Petplan Tip: wanneer u zeker weet dat uw dier iets heeft ingeslikt en/of benauwd is geef dan nooit zonder overleg met de dierenarts ontbijtkoek om het voorwerp te omhullen. Het helpt niet en het kan een oplossing door de dierenarts onmogelijk maken.
Ingeslikt voorwerp

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan