skip to Main Content

Vergiftiging bij de hond

Petplan EHBO: lees wat u moet doen in geval van vergiftiging bij de hond

Heeft uw hond iets giftig gegeten? Het is in deze situatie meestal niet goed om uw hond te laten braken. Neem zo snel mogelijk contact op met uw dierenarts om te vragen welke stappen u het beste kunt nemen.

Meenemen naar de dierenarts

Indien u weet wat uw hond binnen heeft gekregen kunt u de verpakking van de giftige stof, of indien uw weet dat het een plant betreft, deze het beste meenemen naar de dierenarts. Uw dierenarts kan dan gerichter behandelen.

Is de giftige stof op de huid of vacht gekomen? Spoel dit dan grondig schoon met water en zeep en zorg ervoor dat de hond er niet aan gaat likken.

Petplan tip: sommige producten die wij gewoon kunnen eten zijn giftig voor honden. Denk hierbij onder andere aan (pure) chocola, druiven en rozijnen, uien, knoflook, champignons, walnoten en avocado.
golden retriever

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan