skip to Main Content

Verbrand door de zon

Petplan EHBO: lees wat u kunt doen als uw hond verbrand is door de zon

Vooral honden met een lichte kleur en dunne vacht lopen een extra groot risico op verbranding door de zon. Lichaamsdelen zoals de oren, de neus en liezen zijn hier extra gevoelig voor.

U kunt honden die gevoelig zijn voor verbranding preventief insmeren met zonnebrandcrème speciaal voor honden. Het is echter nog beter om uw hond zo min mogelijk in de zon te laten liggen. Is uw hond toch door de zon verbrand? Dan kunnen er net als bij mensen roodheid van de huid en blaren optreden. Ga in ernstige situaties naar de dierenarts.

Petplan tip: gaat u toch zonnebrandcrème gebruiken voor uw hond? Let dan goed op dat u een variant speciaal voor dieren koopt. De varianten voor mensen kunnen giftig zijn voor uw huisdier.
Zonverbranding bij de hond

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan