skip to Main Content

Vaccinatieschema kitten

Alle medische kosten voor uw kitten op een rij

Overweegt u een kitten te kopen? Of heeft u onlangs een kitten gekocht? Dan heeft u ongetwijfeld nagedacht over voeding, een drinkbak, speeltjes, een warme mand, een halsbandje.

Maar heeft u ook al nagedacht over de medische kosten voor uw kitten, zoals vaccinaties, controles? Met een huisdierenverzekering voorkomt u hoge medische onkosten.

Kittens moeten relatief vaker naar de dierenarts voor preventieve zorg (ontwormen, vlooienbehandelingen/ontvlooien) en lopen, net als baby’s, kans op diverse kinderziektes . Dierenartsen spelen bovendien een belangrijke rol in het advies over voeding, opvoeding, gebitsverzorging, socialisatie en gedrag.

De kosten voor de dierenarts kunnen behoorlijk oplopen. Het is daarom verstandig om voor uw kitten tijdig een huisdierenverzekering af te sluiten. Met een Petplan kattenverzekering dekt u de meeste ziektekosten.

  • Petplan vergoedt in alle pakketten het plaatsen van een chip
  • Petplan vergoedt ruim 1.000 verschillende bahandelingen voor de kitten vanaf het BASIS Pakket. Zo heeft u voor uw kitten dekking voor o.a. diarree • braken • oog- en oorklachten • niesziekte-infectie • botbreuken • vergiftiging • huidklachten • longontsteking • verwonding • infecties door bacteriën/virussen
  • Petplan biedt een gebitsmodule in het PLUS en TOTAAL Pakket
    U hoeft hier geen aanvullende verzekering voor af te sluiten.
  • Petplan biedt een preventief budget in het TOTAAL Pakket. Onder preventieve zorg vallen ontvlooiings- en ontwormingskuren, tekenmiddelen, maar ook sterilisatie/castratie.

Alle standaard medische kosten op een rij:

 

Chippen
Tot week 7 – Het is verstandig je kitten te laten chippen binnen 7 weken na geboorte. Je kitten kan zo altijd geïdentificeerd worden in geval van vermissing of ongeval. Vergeet het kitten niet te registreren bij de Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG).

Deze vaccinaties zijn standaard
– Niesziekte: ieder jaar
– Kattenziekte: om het jaar

Deze vaccinaties zijn optioneel en aan te bevelen
– Buitenland: rabiës vaccinatie

Maandelijks – ontvlooien

Ontwormen vanaf 6 weken (hierna maandelijks tot leeftijd half jaar; daarna iedere 3 maanden)

Oormijt
Laat regelmatig controleren of de oren schoon zijn. Laat bij twijfel de oren op een oormijtinfectie controleren.

Tekenmiddelen
Woont u in een tekengebied? Laat u dan door uw dierenarts adviseren over een aanvullende tekenbestrijding in verband met het gevaar op de ziekte van Lyme.

NB: Informeer bij uw dierenarts naar het meest optimale preventieve zorgplan voor uw kitten!

Vaccinatieschema kitten
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan