Verkoelende tips voor je huisdier

Verkoelende tips voor je huisdier

Het heerlijke zomerse weer is soms een crime voor onze huisdieren. Vaak is het prettig om wat voorbereidingen te treffen, zodat die warme dagen voor hen ook aangenaam zijn. Bij Petplan hebben we vast wat tips voor jou verzameld.

Coole tips voor de HOND van Ans

Op warme dagen houden wij onze honden, Joy en Bibi, zoveel mogelijk uit de zon en gaan we zeker geen lange wandelingen met ze maken. Honden kunnen namelijk maar op twee manieren warmte kwijtraken: door te hijgen en via de voetzolen. Op een warm wegdek, kan een hond de warmte dus niet kwijt. Het warme zand in de duinen en op het strand is zeker ook geen pretje voor honden.

Ook hebben we koelbanden gekocht. Deze leg je even in koud water. Heerlijk verkoelend. En we hebben een kinderbadje (schelp) voor onze bengels in de tuin gezet, zodat ze heerlijk kunnen spetteren!

IJskoude tips voor de HOND van Daisy

Mijn Watson is dol op ‘ijsjes’. Meestal vul ik de Kong met ijs. Lekker verfrissend. Zorg er dan wel voor dat je het onderste gaatje even ‘dichtplakt met kaas of worst’. En zet de kong rechtop in een beker in je vriezer. Ook leg ik vaak een natte handdoek neer. En zet ik veel bakjes met water in huis.

Koele tips voor je KONIJN van Sylvia

Konijnen kunnen slecht tegen de hitte. Daarom zorg ik er altijd voor dat BunBun, als hij buiten in de tuin is, goed in de schaduw kan liggen. Staat je konijn buiten, zorg er dan voor dat je het hok in de schaduw plaatst. Of doe er een wit laken overheen.

Als Bun binnen in zijn hok ligt en het echt heel warm heeft, leg ik vaak een ijskoud waterflesje bij hem in de buurt. Als hij het warm heeft dan kan hij daar lekker tegenaan liggen. Pas wel op dat je konijn niet aan het (plastic) flesje gaat knagen! Je kunt dit ook voorkomen door er een handdoek omheen te wikkelen. Er zijn ook Ice-pods te koop, deze zijn speciaal gemaakt voor het konijn en bieden ook een aantal uur verkoeling.

Nog een tip: doe je konijn niet in bad: ze kunnen heel gemakkelijk kou vatten!

Verfrissende tips voor de KAT van Nienke

Ik probeer mijn kat Simba met dit warme weer zoveel mogelijk binnen te houden. Ook katten(oortjes) kunnen verbranden met deze felle zon. Zorg er wel voor dat je huis zo koel mogelijk blijft, door bijvoorbeeld de gordijnen dicht te houden. En zet op verschillende plekken bakjes met koel water neer. Dan is de kans dat je kat gaat drinken groter!

Frisse tips voor VOGELS van Diana

Papegaaien zijn tropische dieren, toch kunnen ze behoorlijk last hebben van de zon. Een duidelijk teken is een papegaai die zijn vleugels laat hangen. Tref dus altijd maatregelen als de temperatuur oploopt (dat geldt sowieso als de temperatuur boven de 29 graden uitstijgt).

Zorg vooral voor verkoeling. Zet je papegaai nooit in de volle zon. Zelf zet ik onze papegaai Goofy altijd even op een beschutte schaduwrijke plek in huis op de grond. Natuurlijk moet je er dan wel opletten dat de kat of de kinderen er niet bij kunnen komen. Ook kun je een raampje open doen, zodat de lucht kan circuleren. En zorg voor extra drinkwater. Een badje vinden ze ook heerlijk!

verzeker je huisdier