Persoonlijke vuurwerktips van Petplan medewerkers

Vuurwerk kat

Persoonlijke vuurwerktips van Petplan medewerkers

Elk huisdier is anders en heeft zijn eigen wensen en behoeften. Dat merken onze medewerkers ook. Zij delen hun persoonlijke tips die zij bij hun huisdieren gebruiken..

Regina

Mijn katten sluit ik altijd op in een kamer met de gordijnen dicht en het licht aan. De radio zet ik iets harder aan dan normaal en ik zorg ervoor dat ze eten, drinken en hun kattenbak kunnen gebruiken. Daarnaast zet ik meestal een doos bovenop de kast neer zodat ze daarin weg kunnen schuilen.

O ja, heel belangrijk! Laat je kat niet naar buiten in de dagen rondom oud en nieuw!

Bella daarentegen is erg op zichzelf. Als ze het écht eng vindt kruipt ze tegen ons aan. Bij de hond is het belangrijk dat ze hun eigen knusse plekje hebben. Dit kan je creëren door een dikke deken over de bench te leggen of bij honden zonder bench de eettafel aan beide kanten af te dekken. En ook hierbij geldt; gordijnen dicht, licht en radio.

Mocht je merken dat je dier heel bang is, begin dan in januari/februari al met vuurwerktraining en schakel een gedragstherapeut in voor advies. Nu is dat eigenlijk al te laat.

 

Angela

Ik probeer voor Maicy de knallen leuk te maken. Hoor je een knal hoe klein ook. Word enthousiast en beloon hem of haar.
Ze moet de link leggen met als ik een knal hoor dan krijg ik een koekje en dat is leuk!

Is je dier heel erg bang laat haar dan vooral haar gang gaan. Wilt ze in de kast zitten of onder de bank? Laat haar daar waar zij zich het prettigst voelt.

Snuffelmatten werken ook stress verlagend!

 

Frouke 

Ik geef mijn hond, even voor twaalven een hele grote kluif zodat hij afgeleid is. Dit werkt erg goed.

 

Eefje

Inmiddels is Dibbes al 9 jaar oud en een beetje doof maar eigenlijk heeft hij nooit echt last van het vuurwerk gehad. Op jonge leeftijd, zorgde we er voor dat hij afgeleid was voor 00.00 uur doordat we met hem aan het spelen waren. Toen hij gewend was aan die geluiden, kreeg hij wat lekkers rond de jaarwisseling als kleine afleiding.

 

Lisanne

Mijn hond Gemma heeft eigenlijk geen last van het vuurwerk. We nemen haar voor twaalf uur nog even mee naar buiten voor een klein rondje. Ze is wel wat waakser.

De katten houd ik binnen in de slaapkamer met de deur open en de gordijnen dicht.

Ik heb ook nog een konijn buiten. Ik draai het hok altijd zo, dat deze niet zo in het zicht van het vuurwerk is. Houd de situatie het liefst zoals hij altijd is. Loopt je konijn altijd los, laat dat nu dan ook zo. Ik heb helaas de fout gemaakt om mijn konijnen een keer op te sluiten en dat liep door de stress niet goed af voor één van beiden.


Overzicht alle feestdagen artikelen