Juni = Maand van het Chippen

maand van het chippen

Juni = Maand van het Chippen

Juni is al een aantal jaren de maand van het chippen. Het registreren en chippen is van belang omdat jaarlijks duizenden dieren vermist raken. Wanneer het dier gechipt is, kan het gemakkelijk naar zijn baasje terug. Is het huisdier niet gechipt of staat het niet bij een databank geregistreerd, dan is de kans daarop veel kleiner en eindigt het dier vaak in een asiel.

Identificeren, registreren en controleren

Zonder chip kan het dier niet geïdentificeerd worden en zonder registratie bij een databank zijn de adresgegevens van de eigenaar niet bekend. Sinds 1 april 2013 is het in Nederland verplicht om alle pups binnen 7 weken na de geboorte te chippen en binnen 8 weken na de geboorte te registreren bij een aangewezen databank. “Identificeren, registreren en controleren” is dan ook het advies.

Petplan vergoedt chippen

Bij Petplan is het verplicht dat de verzekerde huisdieren zijn gechipt wanneer de eerste declaratie wordt ingediend. Is je huisdier nog niet gechipt, raden wij je aan dit te doen wanneer je voor het eerst naar de dierenarts moet. Bijvoorbeeld voor vaccinaties of de sterilisatie of castratie. Petplan vergoedt de kosten van het plaatsen van de chip in alle pakketten.

verzeker je huisdier