skip to Main Content

Tekenbeet bij de kat

Petplan EHBO – Heeft uw kat een teek?

Een teek is zwartbruin van kleur, heeft een platte vorm en acht pootjes en voedt zich met het bloed van zijn gastheer. Dit kan zowel mens als dier zijn.

Volgezogen zijn ze dik en rond en hebben ze een blauwgrijze kleur. Ze bijten zich vast in de huid en kunnen bacteriën overbrengen in de bloedbaan van hun gastheer.

Belangrijk is dat u de teek zo snel mogelijk verwijdert. U kunt de teek weghalen met een tekentang of een tekenpincet. Haal de teek zo dicht mogelijk op de huid weg. Hoe sneller u de teek verwijdert, hoe kleiner de kans op besmetting. Maak de huid na het verwijderen schoon met bijvoorbeeld jodium, Betadine of Sterilon.

Heeft uw kat klachten na een tekenbeet? Raadpleeg dan altijd de dierenarts.

Petplan Tip: controleer uw buitenkat regelmatig goed op teken!
Tekenbeet kat

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan