Onze pechvogels

Pechvogel van het jaar verkiezing 2018

Er is massaal gestemd op de top 10 geselecteerde pechvogels. Meer dan 2000 stemmen zijn door ons geteld en tot op het laatste moment was het erg spannend. We houden jullie daarom niet langer in spanning!

Uitslag pechvogel van het jaar verkiezing 2018

1. Diggie Smalls – B. Pinter
2. Mike – B. Blom
3. Beniaka – F. Engelhardt

Gefeliciteerd met jullie prijs. Wij nemen contact met jullie op per e-mail.

[addthis tool=”addthis_inline_share_toolbox_0vui”]

Top 10 pechvogels

Ik ben Nala

85 stemmen

Nou hebben jullie even? We gaan het maar niet hebben over de keer dat de buurvrouw zei;’ oh ze kan gewoon los hoor hier’ en ik;’ eh wat doet ze bij de koelkast?’ ‘Oh daar ligt rattengif’ Want ze eet alles..

En I don’t even know hoeveel keren dat ze iemand ‘hoi’ hoort zeggen en zich omdraait en doorloopt en met haar hoofd tegen een lantaarnpaal/fietsband/tegel/boom oploopt. Ze heeft dus een mama die constant zegt;’ denk aan je hoofdje’ of ze blijft in de lucht kijken waar haar bal er nou aan komt en ze loopt tegen de poef/deur/stoel aan.

Of de keren dat ze dolenthousiast onze nieuwe kamer boven laat zien en tegen mensen aan blijft springen terwijl we de trap oplopen en haar mama (moi dus) haar op moet vangen en halve hartverzakkingen heeft.

Dit jaar gaat het nog redelijk goed. Extreem blij om haar favoriete vriendje te zien draaide ze zo hard in het rond en kon ze niet meer op haar pootje staan erna, knie verdraaid. Drie weken later nog een keer natuurlijk. Dierenarts;’ ze mag even niet te veel bewegen en springen’ tuurlijk, sure, have you met her? Haha en succes voor mama. Mijn allerliefste vriendinnetje/kindje/soulmate is gewoon een beetje erg onhandig en enthousiast en houdt van het leven. En ik zielsveel van haar!

Ik ben Roach

240 stemmen

Hi Petplan! Ik ben Roach, een knappe korthaar van 1 jaartje oud. Ik hou ervan om met mijn zusje door het hele huis te rennen en allerlei kattekwaad (!) uit te halen. Ik sloop ook graag het deurtje van de kattenbak, ook al zetten mijn baasjes dit altijd weer terug, en ik stop altijd al mijn speelgoed in mijn voederbak.

Maar afgelopen zomer heb ik een heel vervelend ongeluk gehad! 🙁 Ik viel van ons balkon op vier hoog. Mijn baasjes hadden dat nog zo goed afgebakend met gaas, maar ik kon natuurlijk door een gaatje glippen. Ik wilde op avontuur! Maar ik verloor mijn evenwicht en viel naar beneden. En nu heb ik daar best wel spijt van. 🙁 Het deed heel veel pijn en mijn baasje vond mij pas na een half uur zoeken onder een tafel. Ik moest naar de dierenarts en daar bleek dat ik mijn bekken op wel drie plaatsen had gebroken! Ook mijn hak was kapot. En ik moest eerst nog drie dagen wachten voor ik geopereerd kon worden! Ik had zo veel pijn dat ik de hele dag lag te grommen en te miauwen.

Nu gaat het gelukkig alweer wat beter met me, omdat mijn baasjes zo goed voor me gezorgd hebben. Ik lig nog in een kooi, maar mag daar steeds vaker uit en ik kan alweer lopen.

Maar ik heb zo’n spijt van wat ik heb gedaan. De operatie was zo duur dat mijn baasjes hun vakantie hebben afgezegd en allemaal dure spulletjes hebben verkocht! Want ze hebben mij meteen erna bij jullie verzekerd en dus zo goed voor me gezorgd. Ik kan ze geen vakantie geven, maar ik denk dat ze met jullie prijs ook heel blij zullen zijn!

Ik ben Beniaka

276 stemmen

Benny onze nieuwsgierige brokkenpiloot besloot op een dag wanneer de poort voor een seconde openging, zijn kans te pakken om zelfstandig op avontuur te gaan. Helaas was hij nog niet bekend met de verkeersregels en moest die het leren door onder een auto te komen.

Meteen naar Utrecht en geopereerd aan zijn gebroken poot. Waar hij zijn lievelingsknuffel kwijtraakte. Poot kaal geschoren, kap op de kop en allemaal rompertjes aan tegen het bijten. Vervolgens 2 weken alleen maar in de bench mogen liggen terwijl het zo leuk is om te spelen als pup zijnde.

Daarna 4 weken uitgelaten worden in een kinderwagen. Ook zou er een vriendje bij komen maar dit kon door het ongeluk niet door gaan.

Toen leek het eindelijk beter te gaan en hadden de vlooien het op Benny gemunt. Benny onder de douche met antivlooien middel terwijl die een hekel heeft aan water.

Vervolgens krijgt meneer kennelhoest. En als kers op de taart is gebleken dat Benny allergisch is voor KAAS! Zijn allerlekkerste treat. Nou als Benny geen pechvogel is dan weten wij het ook niet meer!

Ik ben Nikos

90 stemmen

Onze Nikos ging op avontuur in het grote groene weiland. Hij dacht net als zijn huisgenoot Joop best wel een vogel of muis te kunnen vangen.
Druk op zoek naar een bijzondere prooi vond hij ineens een wespennest.

Helaas voor Nikos vonden de wespen hem ook. In complete paniek kwam hij naar huis gesneld met zijn vacht vol met wespen. Telkens als we ze eruit hadden doken ze terug zijn vacht in.

Met spoed zijn we naar de dierenarts gereden die die avond weekend-dienst had. Zij heeft hem goed nagekeken om te zien of we alle wespen te pakken hadden en gaf onze avonturier en middeltje om te kalmeren en tegen de pijn die zou hebben.

Gelukkig was Nikos er vlug weer bovenop en vangt hij nu alleen nog vogels!

Ik ben Mike

541 stemmen

Op een zondag morgen kwamen wij beneden om een flesje warme melk te maken voor onze zoon. Meestal laten wij onze hondjes dan uit de bench zodat ze lekker vrij kunnen rondlopen.

Helaas hadden wij niet door dat onze inloopkast met snoep en andere dingen open stond. Mike is altijd erg nieuwsgierig en is die kast ingedoken. De verleiding was enorm groot voor hem en hij heeft gewoon alles wat in de snoepkast lag inclusief papier opgegeten. 10 grote suikerwafels, 8 zakjes tum tum, wat chocolade koekjes in plastic. Helaas was alles te veel en hielp het braken niet meer…..

Mike moest met spoed open anders zou hij sterven. We hebben diep in de buidel moeten tasten en onze vakantie wat moeten inkorten voor alle hoge kosten. Omdat Mike gewoon ons hondenkind is waar we alles voor over hebben.

Wat een pechvogel is het ook, gister zijn we er achter gekomen dat er een tumor op zijn poot groeit. De spoed operatie is nog geen 4 maanden geleden of er staat alweer een nieuwe vervelende situatie voor ons te wachten. Morgen krijgen we de uitslag van de tumor, we hopen dat het niet kwaadaardig is anders moet hij zeer snel weer onder het mes. Mike wordt dit jaar 11 jaar en is dit jaar echt een pechvogel.

Ik ben Diggie Smalls

545 stemmen

Hoi! Ik ben Diggie, ik ben bijna 2 jaar oud en ik had een heel ongelukkig jaar. Ik was erg gestrest aan de oudejaarsavond vanwege het vuurwerk. Mijn buik had wekenlang pijn en ik eindigde met een gescheurde anaalklier. Dat is hoe ik mijn jaar begon.

Hierna begon ik jeukende plekken op mijn buik te krijgen. Ik ben dol op de dierenarts, dus ik was niet bang om nog een keer terug te gaan. Het bleek dat ik allergisch ben voor iets in het park, dus ik moet een crème gebruiken in het allergieseizoen.

Toen sneed ik een stuk van mijn poot en was ik mank voor een week. Ik had een paar mooie pootjes en was klaar om weer te rennen maar toen gebeurde er iets heel ergs. Ik speelde met een hond, hij had een speeltje. Ik nam het weg en toen hij het terug wilde gromde ik. Hij sprong op mijn hoofd en nam het terug. Hij is een grote hond. Het duurde maar een paar seconden en ik wist dat er iets heel ergs gebeurde. Ik lag meteen op de grond. Ik kon niets zien. Ik was erg bang.

We waren binnen 15 minuten bij de dierenarts maar helaas was het te laat. Ik had een spoedoperatie, mijn rechteroog moest worden verwijderd. De hond was zo hard op mijn hoofd gesprongen dat mijn rechteroog eruit kwam. Ze hebben me om middernacht opgehaald en zijn naar huis gegaan.

Ik had een paar vreselijke dagen en soms huilde ik zelfs. Ze hebben met mij gehuild. Mijn overgebleven oog was ook gewond, het was allemaal bloedig van de treffer. Ik had veel pijn maar probeerde het niet te laten zien. We hadden veel droevige dagen.

Maar het is nu een maand geleden en ik voel me eindelijk goed. Ik ben erg verwend. Ze zeggen dat ik de mooiste piraat ooit ben geworden en ik moet mijn litteken met trots dragen. Ik ben een held. Gisteren was de eerste keer dat ik weer kon zwemmen. Ik hou van zwemmen en ik hoop dat me niets slechts zal overkomen. Ik ben een echt pechvogel.

Ik ben Nero

26 stemmen

Deze stuiterbal vindt het hartstikke leuk om in het bos te ravotten. Wanneer ik een bepaalde broek aantrek, weet hij al wat er staat de gebeuren. Yes, we gaan naar het bos. Dan is hij niet meer bij mij weg te slaan 😉 We nemen dan wat spullen mee waar hij zich op uit kan leven. Ook mijn fototoestel moet mee. Want dit feest wil ik altijd wel op de foto zetten.

Bij een trekspelletje met een jute zak in een plas water ging het mis. Daar dook hij een beetje lomp op. Maar onder water lag een steen waar hij zijn neus tegen stootte. Daar had hij dus even niet op gerekend. Jammer maar helaas, het spel was voorbij.

O, o o,Wat een pechvogel was hij toch! Ps, hij heeft er verder niets aan over gehouden en is noch steeds een stuiterbal 🙂

Ik ben Jack Sparrow

266 stemmen

Jack Sparrow, herder puppy kwam terug na 3 weken vakantie. Gelijk spelen met het mops hondje uit de buurt. Jack Sparrow die wat groter gegroeid was, had niet door dat hij niet meer onder de picknick tafel door kon en knalde nadat de mops hond er onder door rende vol tegen de picknick tafel.

Ik ben Lexie

125 stemmen

Wat een ochtend, wat een ochtend. Vanmorgen lekker over de velden met Lexie lopen was het idee, tot madame gigantisch hard tegen een paaltje op rent. Maar echt, in volle vaart.

In eerste instantie leek het mee te vallen en hebben we ons rondje afgemaakt. Eenmaal thuis met een washandje de boel schoongemaakt en bleek er een flinke jaap bij haar (cm of 5) zat. Dierenarts gebeld, we konden meteen langskomen.

Bij de dierenarts liet madame zich keurig onderzoeken. Bleek dat de wond die ze had niet veilig gehecht kon worden als ze wakker was. Het zou haar teveel stress opleveren wat onze positieve vooruitgang bij de dierenarts weer finaal teniet zou doen.

Prikje in de billen en is ze lekker bij vrouwtje in slaap gevallen.

Ik ben Wokkel

52 stemmen

Sinds een jaar woon ik in een huis, in plaats van in een appartement. Mijn katten vinden de trappen geweldig, maar dit zijn ze niet van kleins af aan gewend. Ze stappen nog wel eens mis.

De trappen (2) worden regelmatig gebruikt als obstakel in hen stoeibuien, ze rennen dan achter elkaar aan, heen en weer de trap op. Helaas is dat in de wildheid van het spel een keer mis gegaan.

Wokkel viel halverwege een karateworp met zijn broer van de trap af. En hield daar hernia-achtige klachten aan over. Zijn staart sleepte over de grond en hij had veel pijn.

Na meerdere dierenarts bezoekjes, zelfs een halve dag opname en veel medicatie is hij nu gelukkig weer de oude.

Rennen op de trap heeft hij alleen niet afgeleerd!

Nala

Roach

Beniaka

Nikos

Mike

Diggie Smalls

Nero

Jack Sparrow

Lexie

Wokkel

Aantal stemmen bij de geselecteerde pechvogels is gebaseerd op de stand van 3 oktober om 16.30 uur.

Dubbele stemmen vanaf een zelfde IP-adres zijn verwijderd en tellen niet mee in het totaal.

De hond of kat die op 3 oktober om 16.30 uur de meeste stemmen* heeft, wint de titel Pechvogel van het jaar. De daaropvolgende twee met de meeste stemmen worden automatisch de nummer 2 en 3.

Prijzen

Eerste prijs: Eenmalige vergoeding van maximaal € 250,- van de dierenartskosten + 1 jaar lang een Ongevallen pakket voor de grootste pechvogel van 2018
Tweede prijs: Een cadeaubon van Zooplus t.w.v. € 100,-
Derde prijs: Een verwenpakket voor je huisdier t.w.v. € 50,-

> Actievoorwaarden