skip to Main Content

Oververhitting hond

Petplan EHBO: herken oververhitting bij de hond

Oververhitting is voor een hond heel gevaarlijk en kan dodelijk zijn. U merkt onder andere dat de hond oververhit is doordat hij snel gaat hijgen, onrustig is, zwaar gaat hijgen, glazige ogen krijgt of bewusteloos raakt.

Het is bij oververhitting belangrijk dat u zo snel mogelijk naar de dierenarts gaat.

Leg de hond bij het constateren van oververhitting (lichaamstemperatuur boven de 41 graden) eerst in de schaduw en zorg ervoor dat hij afkoelt. U kunt daarbij veel koel (ijs)water over de buik, oren, oksels en liezen gieten. Vervolgens moet u het water goed in de vacht wrijven zodat het op de huid terecht komt. Zorg ervoor dat de hond kleine slokjes water kan drinken als hij dit wil. Neem altijd contact op met uw dierenarts in deze situatie.

Petplan tip: voorkomen is beter dan genezen. Laat uw dier nooit achter in de auto bij warm weer. Laat uw hond ook rustig aan doen en laat hem niet te veel inspannende activiteiten doen. Zorg daarnaast altijd voor voldoende koel water.
PRIMARY-DOG-401

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan