skip to Main Content

Oogletsel bij de hond

Petplan EHBO: uw hond heeft iets in zijn oog. Wat kunt u doen?

Honden struinen door de bosjes en lopen soms vlak langs allerlei voorwerpen. Het kan daardoor gebeuren dat uw hond oogletsel oploopt. Wanneer uw hond een voorwerp in zijn oog heeft of een uitstulping aan zijn oogbol heeft dan kunt u vaak het beste zo snel mogelijk contact opnemen met uw dierenarts.

Is het echter een klein voorwerp in zijn oog? Dan kunt u proberen om dit met schoon water uit te spoelen.

Voorwerp vast in het oog

Wanneer het voorwerp vastzit in het oog dan moet u het altijd laten zitten en door de dierenarts laten verwijderen. Probeer onderweg naar de dierenarts te voorkomen dat uw hond het erger maakt door te krabben aan zijn oog.

Oogletsel bij de hond

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan