skip to Main Content

Niesziekte kat

Petplan EHBO – Wat is de behandeling bij niesziekte?

Niesziekte is de meest voorkomende infectieziekte bij de kat. De belangrijkste verschijnselen zijn niezen en snotteren. Niesziekte wordt meestal veroorzaakt door een combinatie van verschillende virussen en bacteriën.

Symptomen van niesziekte zijn onder andere tranende ogen, koorts, vieze neus en weinig eetlust. Soms kan uw kat van deze infectie erg ziek worden. Het is dan verstandig om zonder uitstel uw dier te laten behandelen.

Bij niesziekte genezen de meeste katten vanzelf. Er bestaat geen behandeling tegen niesziekte. Let wel altijd op dat uw kat voldoende blijft eten of drinken. Als hij dit niet doet dan ontstaat er een risico op uitdroging en krijgt deze onvoldoende gezonde voedingsstoffen binnen.

Indien uw kat ook een bacteriële infectie heeft dan is er eventueel een behandeling met antibiotica nodig. Niesziekte gaat meestal binnen 1 tot 2 weken vanzelf over. Twijfelt u of uw kat naar de dierenarts moet? Neem dan altijd even contact op.

Niesziekte kat

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan