skip to Main Content

Maagtorsie

Petplan EHBO: een maagtorsie bij de hond is levensbedreigend

Bij een maagtorsie (maagkanteling) draait de maag (gedeeltelijk) om zijn as. De ingang en de uitgang van de maag worden hierdoor afgesloten en bloedvaten worden afgekneld. Het gevolg hiervan is dat de organen van het lichaam te weinig zuurstof krijgen door verlaagde bloeddruk en hartactie. Uw hond gaat uiteindelijk moeilijk ademhalen en verschillende organen in het lichaam vallen uit.

Maagkanteling

Een maagkanteling kan vooral optreden wanneer dieren te snel te grote hoeveelheden voedsel tegelijk innemen.  Het is een berucht probleem wat vooral bij (vaak wat) grotere honden acuut kan optreden. De problemen beginnen vaak met een maagoverlading waardoor de maag gaat uitzetten en draaien(kanteling). De buik zet dan vrij plotseling op, het dier wordt sloom en probeert soms te braken. Zeer snel handelen is dan geboden.

Let op: een maagtorsie is altijd een spoedgeval. Ga daarom onmiddellijk naar de dierenarts. Hoe eerder u bij de dierenarts bent, hoe groter de kans dat deze het leven van uw hond nog kan redden.
PRIMARY-DOG-401

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan