skip to Main Content

Kale plek in vacht

Petplan EHBO: wat kunt u doen als uw hond een kale plek in zijn vacht heeft?

Uw hond gaat flink krabben en opeens ziet u een natte plek in de vacht. Daaronder is een grote, ronde, kale plek ontstaan. Wat is het en wat kunt u er aan doen?

Deze kale plek in de vacht doet pijn en jeukt heel erg. De hond kan daardoor opnieuw gaan krabben, likken en bijten. Dit neemt toe naarmate de plek erger wordt.

Deze plek wordt een ‘hotspot’ genoemd. Een hotspot kan ontstaan door vlooien, mijten of andere ontstekingen en insectenbeten.

Ga met een hond met een hotspot altijd naar de dierenarts voor een behandeling.

Kale plek in vacht

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan