skip to Main Content

Insectenbeet kat

Petplan EHBO – Wat kunt u doen als uw kat een insectenbeet heeft?

Katten zijn jagers en zien vaak alles wat vliegt of loopt als speelgoed. Dat kan wel eens voor problemen zorgen. Wanneer uw kat in zijn bek is gestoken door een wesp of bij dan moet u zo snel mogelijk naar de dierenarts. Door de zwelling in de bek kunnen de luchtwegen verspert raken.

Is uw kat op een andere plek gestoken? Controleer dan of de angel nog in de huid zit en probeer deze met een pincet te verwijderen. Kunt u geen angel vinden? Gebruik dan een doekje om over de plek te wrijven zodat de angel wellicht langs het doekje schuurt en u deze alsnog kunt vinden.

Is het net gebeurd? Probeer de wond dan uit te drukken om het gif te verwijderen. Desinfecteer de wond vervolgens goed. Tegen pijn en zwelling kunt u een cold pack of een koude doek doordrenkt met water op de gevoelige plek houden.

insectenbeet kat

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan