skip to Main Content

Hoesten hond

Petplan EHBO – Heeft u een hoestende hond?

Wanneer uw hond hoest hoeft dit niets ernstigs te betekenen. Oorzaken van het hoesten kunnen door de luchtwegen, het hart of het longvlies veroorzaakt worden. Belangrijk om te weten is of de hond slijm ophoest, dit kan een symptoom zijn die de dierenarts verder kan helpen.

Daarnaast is het handig om te weten hoe de hoest klinkt en hoe lang de hond al hoest. Voor een eenmalige verslikking met hoesten als gevolg hoeft u niet naar de dierenarts. Komt het hoesten vaker voor dan kunt u het beste even contact met de dierenarts opnemen.

Petplan tip: Door uw hond te laten vaccineren kunt u o.a. kennelhoest voorkomen. Voor uw hond kan het prettig zijn om een tuigje aan te hebben in plaats van een halsband.
Hoesten hond

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan