skip to Main Content

Hoe werkt Petplan?

Over onze huisdierenverzekeringen.

Petplan biedt een verzekering op maat. Ieder huisdier is immers uniek. Daarom kun je bij Petplan kiezen uit een BASIS, PLUS of TOTAAL Pakket en 4 aanvullende verzekeringen. Ook biedt Petplan een Ongevallenpolis.

Hoe een Petplan verzekering afsluiten?

U kunt uw verzekering rechtstreeks via onze website aanvragen. Uw aanvraag wordt onmiddellijk in behandeling genomen.

STAP 1 – Kies een BASIS, PLUS, of TOTAAL Pakket

Kies uw pakket

Petplan biedt de meest uitgebreide zorgpakketten. De pakketten zijn professioneel samengesteld door de dierenarts. Ieder pakket inclusief:

consult
diagnostiek
meer dan 1000 behandelingen
operaties (inclusief narcose)
bijzondere behandelingen (fysiotherapie, gedragstherapie)
behandeling heupen & ellebogen
plaatsen identificatiechip
medicijnen (ook chronisch)
opname
verbandmiddelen
advertentie bij vermissing huisdier
euthanasie

In PLUS en TOTAAL Pakket tevens inbegrepen:

medicatie alternatieve zorg
meer dan 1.000 behandelingen
gebitsbehandeling (zoals plaatsen vullingen, wortelkanaalbehandeling, professionele gebitsreiniging: consult, diagnostiek, narcose, tandsteenverwijdering, extracties)
intensieve zorg (zoals MRI, CT scan, hulpmiddelen als brace, insulinepen, plaatsen pacemaker, stents en coils, toedienen bloedtransfusies)
extra zorg (zoals verzorging huisdier bij verblijf eigenaar in ziekenhuis, opname en verpleging langer dan 7 dagen, Dierenambulance, ziektekosten Europa)

In het TOTAAL Pakket heeft u tevens recht op een budget voor preventieve zorg (preventief consult, vaccinaties, vlooien-, worm en tekenmiddelen). Voor hond en kat is dit budget €60,- en konijn/papegaai €30,- per verzekeringsjaar.
Let op: de eigen bijdrage verschilt per pakket. Voor een uitgebreid vergoedingsoverzicht klikt u hier.

Daarnaast kunt u bij Petplan ook enkel een Ongevallenpakket afsluiten. U heeft dan enkel dekking voor kosten ten gevolge van een ongeval, d.w.z. verkeersongeval, botbreuk, binnenkrijgen vreemd voorwerp, giftige gassen, vergiftigd voedsel, bijtwonden, brand of overstroming.

STAP 2 – Kies een aanvullende Petplan verzekering

U kunt, als aanvulling op het BASIS, PLUS en TOTAAL Pakket, nog 3 aanvullende verzekeringen kiezen. Kiest u voor een Ongevallen Pakket? Dan kunt u geen aanvullende verzekering afsluiten.

1. Castratie/Sterilisatie

Bij Petplan kunt u de kosten van castratie en sterilisatie aanvullend verzekeren bij een jaarpolis. Petplan vergoedt 50% van de kosten met een maximum van 75 euro voor de kat en 150 euro voor de hond.

2. Chemotherapie en Radiotherapie

Moderne therapieën voor behandeling van tumoren zijn geoptimaliseerd om de levens van huisdieren te kunnen redden. Deze kosten zijn echter hoog. Petplan vergoedt 50% van de kosten van Chemo- en Radiotherapie.

3. Crematie van het overleden huisdier

Er komt helaas een moment waarop u afscheid moet nemen van uw geliefde huisdier. De Crematie Verzekering vergoedt de kosten voor individuele of collectieve crematie inclusief vervoer na het overlijden.

4. Doorlopende Reisverzekering (Werelddekking)

Gedurende een verblijf van maximaal drie achtereenvolgende maanden worden de kosten van de dierenarts in het buitenland vergoed tot € 1.000,- per verzekeringsjaar.

STAP 3 – Kies voor vrijwillig eigen risico

Vrijwillig eigen risico,

Iedereen heeft een verplichte eigen bijdrage. Deze is variabel per pakket en per behandeling of dienst. Dit verplichte eigen bijdrage kunt u terugvinden in het vergoedingenoverzicht.

Daarnaast kunt u bij Petplan nu ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 100,- of € 250,- per polisjaar. U ontvangt dan maar liefst 15% of 25% korting op uw premie.

Kiest u voor een vrijwillig eigen risico? Dan geldt dit een jaar lang. Pas na een jaar kunt u het stopzetten.

STAP 4 – Kies betalings- en verzendwijze

Kies voor een maand- of jaarbetaling (3% korting).

U kunt de polis per maand of jaarlijks betalen. Kiest u voor jaarlijks betalen? Dan ontvangt u een korting van 3%. De looptijd van de verzekering is altijd 1 jaar.

Kies verzendingswijze polis.

Bij uw aanvraag kunt u aangeven of u uw polis per mail (gratis) of per post wilt ontvangen (€11,- administratiekosten).

Wachttermijn

Net als bij alle andere dierenverzekeraars hanteert Petplan ook een wachttermijn. Bij Petplan is de wachttijd 30 dagen voor ziekte en aandoeningen. Voor ongevallen geldt een wachttermijn van 2 dagen.  De termijn gaat in op de dag dat u uw verzekering afsluit. Kosten ten gevolge van een ziekte, aandoening of ongeval ontstaan vóór of binnen de wachttermijn worden niet vergoed. Voor preventieve zorg en de chip geldt geen wachttermijn.

Huidige polis andere verzekeraar opzeggen

Wanneer uw huisdier bij een andere aanbieder is verzekerd, regelt Petplan gratis voor u de opzegging. Let er wel op dat u in de meeste gevallen een opzegtermijn heeft van een maand. Kijk hier voor de opzegservice van Petplan.

Ieder-huisdier-verdient-Petplan