Petplan vergoedt de kosten van uw dierenarts. Zo kunt u kiezen voor de meest optimale behandeling en medicatie voor uw huisdier, zonder u zorgen te maken over de kosten.

Hoe moet ik declareren bij Petplan?

STAP 1 Bezoek de dierenarts

Met de Petplan huisdierenverzekering kunt u terecht bij alle dierenartsen in Nederland. Wanneer uw huisdier betrokken raakt bij een ongeval, een aandoening krijgt, ziek wordt, vergoedt Petplan de kosten. De kosten die u vergoed krijgt, worden bepaald door het zorgpakket dat u heeft afgesloten. Petplan biedt een BASIS, PLUS en TOTAAL Pakket.

Vraag altijd een gespecificeerde rekening bij uw dierenarts voor uw eigen administratie.

U bent verplicht contact op te nemen met Petplan voordat uw huisdier een behandeling van €750.- of hoger moet ondergaan. Petplan kan u adviseren in hoeverre de behandeling wordt vergoed in het door u gekozen zorgpakket.

STAP 2 Declaratie indienen: per post of online

Online declareren. Bij Petplan is het mogelijk om uw declaratie in te dienen via ons Online Declaratieformulier. Klik hier voor online declareren. Deze Petplan service is gratis.

Declaratie per post: stuur de originele gespecificeerde rekeningen van de dierenarts met een declaratieformulier naar Petplan op. U vindt het declaratieformulier hier. Let op: Petplan brengt vanaf de tweede declaratie per post (per verzekeringsjaar) €10,- administratiekosten in rekening.

Petplan keert uw declaratie binnen twee weken uit.

Bevestiging: na ontvangst van uw declaratie (per post of online) krijgt u een bevestiging per email. Binnen 3 weken ontvangt u een specificatie van het bedrag dat wij aan u gaan uitkeren. Kort daarna volgt de uitbetaling van het bedrag waar u recht op heeft.
*of per post als u niet over een emailadres beschikt

Declaratietermijn
U kunt uw facturen tot maximaal 1 jaar na de behandeldatum insturen.