Petplan vergoedt de kosten van uw dierenarts. Zo kunt u kiezen voor de meest optimale behandeling en medicatie voor uw huisdier, zonder u zorgen te maken over de kosten.

Ook hoeft u zich geen zorgen te maken over het voorschieten van de rekening. Petplan biedt u als enige huisdierenverzekeraar een unieke betaalservice: u hoeft de rekening van de dierenarts niet meer zelf voor te schieten. Hoe hoog de rekening ook is.

Hoe moet ik declareren bij Petplan?

STAP 1 Bezoek de dierenarts

Met de Petplan huisdierenverzekering kunt u terecht bij alle dierenartsen in Nederland. Wanneer uw huisdier betrokken raakt bij een ongeval, een aandoening krijgt, ziek wordt, vergoedt Petplan de kosten. De kosten die u vergoed krijgt, worden bepaald door het zorgpakket dat u heeft afgesloten. Petplan biedt een BASIS, PLUS en TOTAAL Pakket.

Vraag altijd een gespecificeerde rekening bij uw dierenarts voor uw eigen administratie.

U bent verplicht contact op te nemen met Petplan voordat uw huisdier een behandeling van €750.- of hoger moet ondergaan. Petplan kan u adviseren in hoeverre de behandeling wordt vergoed in het door u gekozen zorgpakket.

STAP 2 Declaratie indienen: via dierenarts, per post of online

Petplan betaalservice via dierenarts: bij veel dierenartsen kunt u de rekeningen direct door laten sturen naar Petplan. Het is dan dus niet nodig deze eerst zelf te betalen. U krijgt per post nog een rekening voor de eigen bijdrage en eventuele niet verzekerde diensten. Deze Petplan service is gratis.

Indien uw dierenarts geen gebruik maakt van de Petplan betaalservice, kunt u tevens online of per post declareren:

NIEUWE PETPLAN SERVICE: U kunt ook online declareren bij Petplan. Klik hier voor online declareren. Deze Petplan service is gratis.

Declaratie per post: stuur de originele gespecificeerde rekeningen van de dierenarts met een declaratieformulier naar Petplan op. U vindt het declaratieformulier hier. Let op: Petplan brengt vanaf de tweede declaratie per post (per verzekeringsjaar) €10,- administratiekosten in rekening.

Petplan keert uw declaratie binnen twee weken uit.

Petplan betaalservice bij dierenarts:

Indien u niet heeft afgerekend bij uw dierenarts, keert Petplan de declaratie rechtstreeks aan uw dierenarts uit. Petplan heeft hierover afspraken gemaakt met de dierenarts en u merkt hier verder niets van.

U ontvangt achteraf een rekening van DFA Services met de kosten die niet worden vergoed in uw Petplan pakket en/of uw eigen bijdrage. Deze rekening dient u binnen 30 dagen te betalen aan DFA Services.

Wij raden u aan de originele gespecificeerde rekening aan uw dierenarts te vragen (ook handig voor uw eigen administratie).

Zelf declareren per post/online: na ontvangst krijgt u een bevestiging per email*. Binnen 3 weken ontvangt u een specificatie van het bedrag dat wij aan u gaan uitkeren. Kort daarna volgt de uitbetaling van het bedrag waar u recht op heeft.
*of per post als u niet over een emailadres beschikt

Declaratietermijn
U kunt uw facturen tot maximaal 1 jaar na de behandeldatum insturen.