skip to Main Content

Wat eet een grasparkiet eigenlijk?

Geef uw parkiet een uitgebalanceerde voeding

Neem als basisvoeding altijd een speciaal zaadmengsel voor grasparkieten. Dit kunt u aanvullen met  trosgierst, fruit en groenvoer. Voor de inname van mineralen, kunt u een mineraalblok in de kooi hangen.

Daarnaast heeft de grasparkiet in de kweekperiode voldoende eivoer nodig. U kunt het beste een sepia schelp in de kooi hangen, ze kunnen hieraan hun snavels scherpen en voor vrouwtjes die in hun legperiode zitten is de kalk die in de sepia schelp zit erg belangrijk. Zet of hang ook een bakje met grit (maagkiezel) in de kooi voor de spijsvertering.

Oorspronkelijk komen parkieten uit droge gebieden, daarom drinken ze weinig. Zorg er wel voor dat ze iedere dag vers water krijgen.

 

 

Wat eet een grasparkiet eigenlijk?

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond
Ieder-huisdier-verdient-Petplan