skip to Main Content

Wat is nieuw per 1 april 2017?

Petplan heeft de bestaande pakketten uitgebreid met dekking heupen & ellebogen. Ook is het mogelijk om een Ongevallenverzekering af te sluiten.

petplan-heupen-ellebogen-sticker

 alle rassen   vrije dierenartskeuze   dekking heupen & ellebogen   aanvullende dekking castratie/sterilisatie   eenvoudig declaren   dekking chronische medicatie

Wijzigingen per 1 april 2017

Per 1 april 2017 breidt Petplan haar pakketten uit. De belangrijkste wijziging is de dekking voor  behandeling aan heupen & ellebogen ongeacht gewicht. Daarnaast bieden we een aanvullende castratie/sterilisatie verzekering aan bij een jaarpolis. Ook gaat Petplan een nieuwe premiestructuur hanteren. Lees meer. 

Aanpassingen en uitbreidingen per april 2017:

  • Premies op basis van ras, geslacht, actuele leeftijd huisdier en postcode eigenaar
  • Vergoeding behandeling heupen en ellebogen ongeacht gewicht
  • Aanvullende verzekering sterilisatie/castratie (50% vergoeding)
  • Alle rassen kunnen worden verzekerd
  • Vrijwillig eigen risico van €100,- met 15% premiekorting
  • Wachttermijn voor ongevallen 2 dagen

De nieuwe premiestructuur leidt tot een tarief dat meer recht doet aan het te verzekeren risico. De afgelopen 10 jaar heeft Petplan veel data verzameld over schades, ziektebeelden, declaraties etc. per ras, leeftijdscategorie, geslacht huisdier en regio eigenaar/dierenarts. Met deze data zijn we in staat om een eerlijkere premie vast te stellen per huisdier op basis van bovengenoemde factoren. Een eigenaar van een gezond ras betaalt relatief minder premie dan een eigenaar van een probleemras. Premies worden voortaan inclusief 21% assurantiebelasting weergegeven.

Konijnen kunnen worden verzekerd t/m 5 jaar, honden t/m 7 jaar en katten t/m 11 jaar. Voor papegaaien geldt geen maximale leeftijd. Dieren die verzekerd zijn kunnen natuurlijk verzekerd blijven.

Vergoeding behandeling heupen en ellebogen
Petplan breidt deze dekking uit. Behandelingen van heupen & ellebogen (inclusief chirurgie) worden vergoed ongeacht het gewicht van het huisdier.

Aanvullende verzekering sterilisatie/castratie 
Petplan introduceert een aanvullende verzekering voor 50% vergoeding van de sterilisatie of castratie tot een maximum van €75,- (kat) en €150,- (hond). Deze verzekering kan worden afgesloten in combinatie met PLUS of TOTAAL Pakket voor hond en kat.

Alle rassen welkom
Alle rassen kunnen worden verzekerd. De premiebepaling is mede gebaseerd op het ras waardoor de premies aanzienlijk kunnen verschillen. Ook de (Old) Engelse en Franse Bulldog kunnen weer worden verzekerd. Voor de (Old) Engelse en Franse Bulldog en de Cavalier King Charles blijft Petplan wel clausules hanteren. Lees hier wat de clausules precies inhouden (punt 2.5).

Vrijwillig eigen risico van € 100,-
Naast het vrijwillig eigen risico van € 250,- (25% premiekorting) introduceert Petplan nu ook een vrijwillig eigen risico van €100,- met een premiekorting van 15%. De eerste €100,- die onder de vergoeding van het afgesloten Pakket vallen worden dan niet vergoed.

Wachttermijn ongeval
De wachttermijn van een ongeval wordt teruggebracht naar 2 dagen. Voor ziektekosten blijft een wachttermijn van 30 dagen van kracht.

Overige wijzigingen

Petplan rekent geen kosten meer voor declaraties die via de post binnenkomen. Zowel online als per post declaraties indienen is dus kosteloos.

Belangrijke informatie

Het is belangrijk dat uw klanten goed geïnformeerd zijn over de Petplan verzekering. Onderstaande informatie kunt u zelf doorlezen. Uw klanten kunnen deze informatie ook op Petplan.nl vinden onder Verzekeringen.

factoring

Hoe werkt Petplan?
Via Petplan.nl kunnen uw klanten heel makkelijk een verzekering afsluiten. Er zijn 3 pakketten: BASIS, PLUS of TOTAAL Pakket. En 4 aanvullende verzekeringen. Ook biedt Petplan een Ongevallenpolis.

Lees meer

da-vergoedingenoverzicht

Vergoedingen
Lees hier wat Petplan vergoedt. Onze pakketten zijn zeer uitgebreid en professioneel samengesteld door de dierenarts.

Lees meer

Samenwerking-Petplan

Belangrijk om te weten
Adviseer uw klanten voordat ze een Petplan huisdierenverzekering afsluiten deze belangrijke punten door te lezen.

Lees meer

Aanvullend-verzekeren

Aanvullende verzekering
Bij Petplan kunt u zich eenvoudig ook aanvullend verzekeren. Naast de 3 pakketten zijn er 4 aanvullende modules.

Lees meer

Ieder-huisdier-verdient-Petplan