skip to Main Content

Zo baas, zo hond

Gaat de baas op zijn hond lijken of andersom?

Gaat de baas op zijn hond lijken of gaat de hond steeds meer op zijn baasje lijken? Dat is een vraag waar al best veel onderzoek naar gedaan is. En daar komen ook leuke antwoorden uit naar voren!

Het lijkt zo te zijn dat baasjes van rashonden vaker op hun hond lijken dan baasjes van een onbestemde kruising. Mensen die een rashondenpup kopen weten al van te voren hoe hun hond er uit zal gaan zien als hij volwassen is.  Misschien kiezen zij onbewust een ras waarin ze iets van zichzelf herkennen. Dat kan zitten in de grootte of de haarlengte- en kleur van de hond, maar ook in de uitdrukking, hoe de hond de wereld in kijkt. Verder zal iemand die sportief is eerder voor een sportieve hond kiezen, die lekker mee kan met hardlopen etc.

Van de andere kant is het zo dat honden hun baasje steeds meer gaan imiteren. Vergelijk het met wanneer u zelf iemand ziet gapen. Zelf krijgt u ook de neiging om te gaan gapen. Honden hebben precies hetzelfde, ze houden hun baasje goed in de gaten en hebben de automatische neiging om zijn gedrag te imiteren. Honden herkennen ook emoties in de lichaamstaal van hun baasje. Als iemand verdrietig is en/of huilt, kan het gebeuren dat de hond komt ‘troosten’. Honden lijken echt een empathisch vermogen te hebben.

Niet zo gek dus dat hond en baasje in de loop der jaren steeds meer naar elkaar toegroeien en ontzettend aan elkaar gehecht raken.

Baas en hond
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan