Zo baas, zo hond

Gaat de baas op zijn hond lijken of andersom?

Gaat de baas op zijn hond lijken of gaat de hond steeds meer op zijn baasje lijken? Dat is een vraag waar al best veel onderzoek naar gedaan is. En daar komen ook leuke antwoorden uit naar voren!

Het lijkt zo te zijn dat baasjes van rashonden vaker op hun hond lijken dan baasjes van een onbestemde kruising. Mensen die een rashondenpup kopen weten al van te voren hoe hun hond er uit zal gaan zien als hij volwassen is.  Misschien kiezen zij onbewust een ras waarin ze iets van zichzelf herkennen. Dat kan zitten in de grootte of de haarlengte- en kleur van de hond, maar ook in de uitdrukking, hoe de hond de wereld in kijkt. Verder zal iemand die sportief is eerder voor een sportieve hond kiezen, die lekker mee kan met hardlopen etc.

Van de andere kant is het zo dat honden hun baasje steeds meer gaan imiteren. Vergelijk het met wanneer je zelf iemand ziet gapen. Zelf krijg je ook de neiging om te gaan gapen. Honden hebben precies hetzelfde, ze houden hun baasje goed in de gaten en hebben de automatische neiging om zijn gedrag te imiteren. Honden herkennen ook emoties in de lichaamstaal van hun baasje. Als iemand verdrietig is en/of huilt, kan het gebeuren dat de hond komt ‘troosten’. Honden lijken echt een empathisch vermogen te hebben.

Niet zo gek dus dat hond en baasje in de loop der jaren steeds meer naar elkaar toegroeien en ontzettend aan elkaar gehecht raken.

Baas en hond

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.