skip to Main Content

Zijn neus achterna

Lees waarom de neus zo belangrijk is voor uw viervoeter

De neus is het belangrijkste zintuig van uw hond. Uw hond bekijkt de wereld door middel van zijn neus. 

Dat honden goed kunnen ruiken weten we allang. Het kan ook wel eens lastig zijn tijdens het uitlaten. Zoveel tijd heeft uw hond nodig om alles te besnuffelen onderweg. De hond ‘ziet’ de wereld om hem heen door zijn neus. Het is zijn belangrijkste zintuig.

Nou zijn er nogal wat verschillende hondenneuzen qua grootte en vorm. Honden met een grote neus hebben meer geurcellen en kunnen iets beter ruiken dan honden met een korte platte neus. Een Duitse herder heeft bijvoorbeeld meer dan 200 miljoen geurcellen, een mens slechts 6 miljoen. Met een natte neus kan de hond nog makkelijker en meer ruiken dan met een droge neus.

Zoals wij met onze ogen verschillende voorwerpen kunnen onderscheiden, zo kan de hond met zijn reukvermogen een geur ontleden tot verschillende geuren. Ook kan hij goed bepalen waar een specifieke geur vandaan komt. Daarom zijn honden zo geschikt om te speuren.

Geuren kunnen veel invloed hebben op de emotie en het gedrag van de hond. Honden kunnen  angst of stress ruiken bij mensen of dieren om hen heen, denk aan adrenaline of bepaalde zweetluchtjes die vrijkomen bij iemand die bang of gestrest is. De hond kan zich dan ook nerveuzer gaan gedragen.

Geuren kunnen ook ingezet worden bij hondentraining: bij een lekker ruikend snoepje als beloning voor goed gedrag, zal de hond goed gedrag gaan associëren met een fijn gevoel.

Zijn neus achterna

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan