skip to Main Content

Wormen bij volwassen kat

Ook volwassen katten kunnen worminfectie bij zich dragen

Wormen zie je niet zo vaak bij volwassen katten. Dat wil echter niet zeggen dat ze geen worminfectie bij zich hebben. Maar hoe komt een kat eigenlijk  aan wormen? En zijn er verschillende wormen?

Er zijn verschillende soorten wormen waar uw kat besmet mee kan raken. De meest voorkomende zijn de spoelworm en de lintworm. Deze leven in het maag-darmkanaal van uw kat. De kat wordt ermee besmet door het oplikken van eitjes uit de omgeving of via prooidieren. Lintworm kan ook overgedragen worden door vlooien.

Binnenkatten lopen minder risico, maar via de schoenen van eigenaar en bezoek kunnen makkelijk wormeitjes mee naar binnen komen.

Een gezonde volwassen kat zal, in tegenstelling tot een kitten, niet snel heel ziek worden van een worminfectie.  Een ernstige infectie kan symptomen geven als braken, diarree, vermageren en een doffe vacht. Katten die wormen hebben, scheiden echter wel veel wormeitjes uit met de ontlasting. Deze wormeitjes kunnen in de omgeving maar ook in de vacht van de kat terechtkomen. Ook mensen kunnen op door contact een worminfectie oplopen! Vooral kinderen lopen hierin een risico.

Extra belangrijk dus om geregeld te ontwormen, zeker als er (geregeld) kinderen over de vloer zijn. Het advies is om 4 keer per jaar uw kat te ontwormen. Ontwormen kan met een tablet, maar ook met een pipet die op de huid gedruppeld wordt. Informeer bij uw dierenarts naar het meest geschikte middel voor uw kat.

Help, wormen!
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond
Ieder-huisdier-verdient-Petplan