Welke bescherming geeft de cocktailenting?

Lees wat de cocktail-enting voor de 4-jarige hond inhoudt

Je hond is 4 jaar en zal binnenkort waarschijnlijk weer een bezoekje aan de dierenarts brengen voor de jaarlijkse controle en vaccinaties (de cocktail-enting). Maar waar wordt je hond nou eigenlijk precies tegen ingeënt?

Deze cocktail-enting beschermt je hond tegen:

Hondenziekte

Dit is een ernstige virusziekte die zeer besmettelijk is en zich verspreidt via urine. Symptomen zijn vooral gezien worden zijn problemen met de luchtwegen en het maagdarm kanaal, soms ook neurologische problemen. Je hond wordt elke 3 jaar tegen hondenziekte geënt.

Parvo

Een zeer besmettelijke virusziekte die het meest bij pups en jonge honden voorkomt. Het verspreidt zich via ontlasting. Symptomen zijn bloederige, waterdunne diarree en vaak ook koorts en braken. Jonge dieren of dieren met weinig weerstand zullen snel uitdrogen. Dat maakt deze ziekte levensbedreigend. Je hond wordt jaarlijks tegen parvo geënt.

HCC/ leverziekte

Een besmettelijke virusziekte waar vooral honden met weinig weerstand gevoelig voor zijn. Het wordt verspreid via urine, ontlasting en speeksel. De symptomen kunnen wisselend zijn en soms verloopt de ziekte zeer snel. Er is sprake van koorts, sloomheid, braken en diarree, soms oogproblemen. De dierenarts kan ook een vergrote lever en opgezette lymfeklieren constateren. Je hond wordt elke 3 jaar tegen HCC geënt.

Ziekte van Weil/Leptospirose

De ziekte wordt veroorzaakt door bacteriën en meestal overgedragen door urine of besmet water (ratten zijn beruchte verspreiders). Ook voor de mens is deze ziekte besmettelijk. De symptomen zijn sloomheid, koorts, braken en diarree, geelzucht. Ook de nieren worden aangetast. Deze ziekte is levensbedreigend. Je hond wordt jaarlijks tegen Weil geënt.

Er zijn nog meer vaccinaties die tegelijk toegediend kunnen worden, als daar een indicatie voor is. Bovenstaande ziektes vormen samen de cocktail-enting.

 

 

Welke bescherming geeft de cocktailenting?

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.