skip to Main Content

Welke bescherming geeft de cocktailenting?

Lees wat de cocktail-enting voor de 4-jarige hond inhoudt

Uw hond is 4 jaar en zal binnenkort waarschijnlijk weer een bezoekje aan de dierenarts brengen voor de jaarlijkse controle en vaccinaties (de cocktail-enting). Maar waar wordt uw hond nou eigenlijk precies tegen ingeënt?

Deze cocktail-enting beschermt uw hond tegen:

Hondenziekte

Dit is een ernstige virusziekte die zeer besmettelijk is en zich verspreidt via urine. Symptomen zijn vooral gezien worden zijn problemen met de luchtwegen en het maagdarm kanaal, soms ook neurologische problemen. Uw hond wordt elke 3 jaar tegen hondenziekte geënt.

Parvo

Een zeer besmettelijke virusziekte die het meest bij pups en jonge honden voorkomt. Het verspreidt zich via ontlasting. Symptomen zijn bloederige, waterdunne diarree en vaak ook koorts en braken. Jonge dieren of dieren met weinig weerstand zullen snel uitdrogen. Dat maakt deze ziekte levensbedreigend. Uw hond wordt jaarlijks tegen parvo geënt.

HCC/ leverziekte

Een besmettelijke virusziekte waar vooral honden met weinig weerstand gevoelig voor zijn. Het wordt verspreid via urine, ontlasting en speeksel. De symptomen kunnen wisselend zijn en soms verloopt de ziekte zeer snel. Er is sprake van koorts, sloomheid, braken en diarree, soms oogproblemen. De dierenarts kan ook een vergrote lever en opgezette lymfeklieren constateren. Uw hond wordt elke 3 jaar tegen HCC geënt.

Ziekte van Weil/Leptospirose

De ziekte wordt veroorzaakt door bacteriën en meestal overgedragen door urine of besmet water (ratten zijn beruchte verspreiders). Ook voor de mens is deze ziekte besmettelijk. De symptomen zijn sloomheid, koorts, braken en diarree, geelzucht. Ook de nieren worden aangetast. Deze ziekte is levensbedreigend. Uw hond wordt jaarlijks tegen Weil geënt.

Er zijn nog meer vaccinaties die tegelijk toegediend kunnen worden, als daar een indicatie voor is. Bovenstaande ziektes vormen samen de cocktail-enting.

 

 

Welke bescherming geeft de cocktailenting?
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan