skip to Main Content

Wat kost een papegaai?

Zet voor aanschaf alle kosten op een rij

Denkt u erover om een papegaaiachtige aanschaffen? Zet vooral vooraf even alle kosten op een rijtje. Naast de aanschafkosten, heeft uw papegaai een ruime kooi nodig, voer- en drinkbakjes, voeding, etc. En vergeet ook zeker de kosten van de dierenarts niet.

Heeft u er al over nagedacht waar u de papegaai gaat kopen? Bij de erkende fokker of misschien wel het asiel? Of kunt u er misschien eentje gratis krijgen van iemand die u kent?

Helaas is het wel zo dat goedkoop duurkoop kan zijn. Een gratis papegaai lijkt een buitenkansje, maar wat weet u van de erfelijke gebreken van zijn ouders? En weet u zeker dat de papegaai zelfstandig kan eten? En of hij gedragsproblemen heeft?

Vaak bent u bij een fokker meer geld kwijt, maar dan bent u wel goed geïnformeerd over de achtergrond, opvoeding en verzorging van uw papegaai. En ook kunt u ervan uitgaan dat een fokker met verstand van zaken de papegaai heeft behandeld. Daarnaast kan een fokker een goede inschatting maken van de kosten die nog gaan komen. Let er wel op dat u bij een erkende fokker koopt.

Het asiel of de vogelopvang is ook een mogelijkheid. Dit is goedkoper dan via de fokker. Vogels die u via de opvang koopt, zijn gechipt en geregistreerd en gevaccineerd .

Hou er rekening mee dat u gemiddeld zo’n 650 euro kwijt bent aan de aanschaf van een papegaai. Huisvesting (ruime kooi) en benodigdheden als voerbakjes etc. kosten u eenmalig rond de 360 euro.

Daarnaast bent u gemiddeld nog zo’n 580 euro kwijt aan voeding, verzorging en dierenarts.

Wat kost een papegaai?

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een 8,1

Petplan krijgt op Klantenvertellen een 8,1!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond
Ieder-huisdier-verdient-Petplan