Wat kost een papegaai?

Zet voor aanschaf alle kosten op een rij

Denk je erover om een papegaaiachtige aanschaffen? Zet vooral vooraf even alle kosten op een rijtje. Naast de aanschafkosten, heeft jouw papegaai een ruime kooi nodig, voer- en drinkbakjes, voeding, etc. En vergeet ook zeker de kosten van de dierenarts niet.

Heb je er al over nagedacht waar je de papegaai gaat kopen? Bij de erkende fokker of misschien wel het asiel? Of kun je er misschien eentje gratis krijgen van iemand die je kent?

Helaas is het wel zo dat goedkoop duurkoop kan zijn. Een gratis papegaai lijkt een buitenkansje, maar wat weet je van de erfelijke gebreken van zijn ouders? En weet je zeker dat de papegaai zelfstandig kan eten? En of hij gedragsproblemen heeft?

Vaak ben je bij een fokker meer geld kwijt, maar dan ben je wel goed geïnformeerd over de achtergrond, opvoeding en verzorging van jouw papegaai. En ook kun je ervan uitgaan dat een fokker met verstand van zaken de papegaai heeft behandeld. Daarnaast kan een fokker een goede inschatting maken van de kosten die nog gaan komen. Let er wel op dat je bij een erkende fokker koopt.

Het asiel of de vogelopvang is ook een mogelijkheid. Dit is goedkoper dan via de fokker. Vogels die je via de opvang koopt, zijn gechipt en geregistreerd en gevaccineerd .

Hou er rekening mee dat je gemiddeld zo’n 650 euro kwijt bent aan de aanschaf van een papegaai. Huisvesting (ruime kooi) en benodigdheden als voerbakjes etc. kosten je eenmalig rond de 360 euro.

Daarnaast ben je gemiddeld nog zo’n 580 euro kwijt aan voeding, verzorging en dierenarts.

Wat kost een papegaai?

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en jouw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een 8,1

Petplan krijgt op Klantenvertellen een 8,1!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.