skip to Main Content

Wat kost een konijn?

Waar moet u rekening mee houden als u een konijn aanschaft?

Denkt u erover om een konijntje aan te schaffen? Zet voordat u het pluizige bolletje aanschaft nog wel even alle kosten op een  rij. Veel nieuwe eigenaren hebben geen idee wat er allemaal bij komt kijken. Naast een hok, voerbak, drinkbak eventuele speeltjes en het voer, zijn er nog veel kosten waar u in eerste instantie niet 1,2,3 aan denkt.

Kosten aanschaf konijn
Konijnen zijn echte gezelschapsdieren. Een konijn alleen kan op de duur gedragsproblemen krijgen en wordt heel ongelukkig. U kunt het beste twee konijnen tegelijk nemen. Zo kunnen ze meteen wennen aan elkaar. Let er wel op dat niet alle konijnen een goede combinatie vormen, informeer daarom goed bij een dierenarts of konijnenopvang voordat u een tweede konijn aanschaft.

Kosten op basis van aanschaf twee konijnen

  • Voor de aanschaf van twee konijnen moet u ongeveer rekenen op een bedrag tussen de 40 en de 100 euro. Bedenk goed waar u uw konijn gaat kopen. Een ziek konijn kan veel kosten met zich meebrengen. Laat uw konijn zeker even een gezondheidscheck doen (en als dat nog niet gedaan is vaccineren) bij de dierenarts. Konijnen worden soms ook gratis aangeboden. Hou er dan rekening mee dat ze waarschijnlijk nog niet geënt zijn en ook nog niet zijn nagekeken door een dierenarts.
  • Voor huisvesting (hok) en overige benodigdheden bent u rond de 250 euro
  • Jaarlijks bent u ongeveer 750 euro kwijt aan voeding (biks, hooi), bodembedekking, verzorging en de dierenarts. Wanneer u er voor kiest om uw konijn te laten steriliseren of castreren dan kunt u reken op ongeveer € 100 euro voor deze behandeling  per konijn.

De kosten voor voeding zijn natuurlijk sterk afhankelijk van het merk/soort voeding dat u koopt.

Onder de dierenartskosten rekenen we in dit voorbeeld kosten voor vaccineren, nagels knippen en eventueel een consult. We gaan hierbij uit van een volkomen gezond konijn.

Helaas kunnen de dierenartskosten voor pechvogels veel hoger uitvallen. Uw konijn kan ernstig ziek worden, of gebitsproblemen krijgen. Operaties kosten tegenwoordig zomaar 1000 euro. Daarom is het verstandig om u te verdiepen in een huisdierenverzekering . Aan een konijnenverzekering bent u gemiddeld 175 euro per jaar kwijt.

Konijn aanschaffen
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een 8,3

Petplan krijgt op Klantenvertellen een 8,3!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan