Wat kost de verzorging van een papegaai?

Hou rekening met de kosten voor voeding, verzorging en dierenarts

Naast de eenmalige kosten voor de aanschaf van een papegaai, moet u ook rekening houden met kosten voor voeding, verzorging en de dierenarts.

Gemiddeld zult u zo’n 580 euro per jaar kwijt zijn aan voeding, verzorging en de dierenarts*.

De kosten voor voeding zijn natuurlijk sterk afhankelijk van het merk/soort voeding dat u koopt. Goedkoop kan ten koste gaan van de kwaliteit en is dus minder goed voor de gezondheid van uw papegaai. U kunt het beste korrels of pellets kopen.

De kosten van verzorging variëren. Verzorging is dan ook een breed begrip. Zo moet u denken aan praktische zaken als een keer de nagels knippen (durft u dit zelf?).

De kosten van de dierenarts moet u zeker ook niet onderschatten. Onder de dierenartskosten rekenen we in dit voorbeeld kosten voor preventieve zorg als jaarlijks ontwormen, parasietenbestrijding en eventueel een consult. We gaan hierbij uit van een volkomen gezonde papegaai.  Helaas kunnen deze kosten voor pechvogels veel hoger uitvallen. Uw papegaai kan een ongeluk krijgen of een (chronische) aandoening. Operaties kosten tegenwoordig zomaar 1000,- of 2000,- euro. Daarom is het verstandig om u te verdiepen in een huisdierenverzekering.  Aan een Papegaaienverzekering bent u gemiddeld 120,- per jaar kwijt. Petplan is de enige huisdierenverzekeraar in Nederland die een papegaaienverzekering aanbiedt.

Tegenwoordig bestaan er ook preventieve zorgplannen die u bij uw dierenarts kunt afsluiten voor vaccinaties, ontwormen, gezondheidscheck etc. Informeer hiernaar bij uw dierenarts. Let wel: dit is geen ziektekostenverzekering. Dus als uw papegaai echt iets mankeert, dient u dit alsnog zelf te betalen.

*Cijfers & Feiten, HAS Den Bosch, 2015

Wat kost een papegaai?

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.