skip to Main Content

Wat is kennelhoest?

Waarom is de vaccinatie tegen kennelhoest verplicht bij dierenpensions en uitlaatservices?

Kennelhoest is geen standaardvaccinatie. Dierenpensions en uitlaatservices stellen deze enting echter wel verplicht. Waarom precies? 

Moet uw hond ook geënt worden tegen kennelhoest? Deze vraag zal waarschijnlijk elk jaar gesteld worden als u uw hond laat vaccineren. De kennelhoest-enting wordt niet standaard toegediend aan elke hond. De enting wordt door de meeste dierenpensions en hondenuitlaatservices echter verplicht gesteld. Waarom is het daar dan wel nodig?

Kennelhoest is een verzamelnaam voor verschillende voorste luchtweginfecties bij de hond. Het kan worden veroorzaakt door een virus of door een bacterie. Uw hond kan besmet worden door contact met een andere hond of door verspreiding van de ziekteverwekker door niezen of hoesten. In principe kan dus elke hond besmet worden, alleen is het risico op besmetting groter op plaatsen waar veel honden komen, zoals uitlaatveldjes, de hondenclub en het dierenpension.

Symptomen bij een hond met kennelhoest zijn: kokhalzen en slijm opgeven, een harde droge hoest, koorts, sloomheid en soms slecht eten. Vooral jonge honden en honden met een lage weerstand door bijvoorbeeld ziekte of ouderdom kunnen flink ziek worden van kennelhoest als ze niet gevaccineerd zijn. Het is belangrijk dit door de dierenarts te laten behandelen.

De enting beschermt de hond tegen het virus Para-influenza en tegen de bacterie Bordetella. De enting wordt toegediend door middel van een paar druppels in de neus van de hond. Ondanks de enting kan de hond alsnog een infectie oplopen. De klachten zijn dan echter veel milder en de hond zal sneller herstellen.


Wat is kennelhoest?
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan