skip to Main Content

Wat is goede voeding voor uw pup?

Hoe kunt u het beste kiezen uit het grote aanbod hondenvoeding?

Als hondeneigenaar kunt u behoorlijk in de war raken van het aanbod aan voeding. Wat is goede voeding voor uw pup? En wat is nou de beste keuze voor uw pup?

Er zijn veel verschillende soorten hondenvoeding te koop en adviezen en meningen hierover lopen sterk uiteen. Dit kan voor u als hondeneigenaar verwarrend zijn. Wat is nou het beste? Het is niet mogelijk om hier zo één antwoord op te geven voor alle rassen en individuele honden. Belangrijk is wel goed te blijven kijken naar uw hond: hoe doet hij het op dit voer? Hoe zijn de huid en vacht? Vindt hij het lekker? Kauwt hij goed? Heeft hij wel eens maag-darmproblemen? Blijft hij goed op gewicht?

De brok
Voordelen van een goede kwaliteitsbrok zijn: een constante samenstelling, hoogwaardige voedingsstoffen (dus minder nodig, minder ontlasting), smakelijk, praktisch en veilig.

Blikvoer voor uw pup
Blikvoer bevat meer dan 80% water, dus weinig voedingsstoffen. Daarnaast is het voor de tanden minder goed, vaak blijft er meer aanslag op het gebit achter.

Vers vlees (BARF)
Vers vlees (BARF) is tegenwoordig erg populair als hondenvoeding en veel honden doen het hier ook goed op. Het is goed verteerbaar voor honden. Maar wees u bewust van de risico’s. Het is niet constant en vaak onvolledig van samenstelling, wat zeker bij honden in de groei problemen kan geven (pups hebben een optimale calcium/fosfor-verhouding nodig in voeding).

Verder geeft het een verhoogde kans op infectiegevaar, bijvoorbeeld met Salmonella. Zeker voor kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een lage weerstand is dit een risico! Ook kan er bijvoorbeeld schildklierweefsel in de voeding zitten, waardoor uw hond teveel schildklierhormoon binnenkrijgt. Hier zal een hond problemen mee krijgen. Denk er dus goed over na en voer dit niet zomaar.

 

 

 

Wat is goede voeding voor uw pup?
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan