skip to Main Content

Wat een hondenweer!

Waarom zeggen we dit eigenlijk en waar komt het vandaan?

Iedereen kan zich levendig voorstellen hoe hondenweer eruit ziet: het waait en het regent en het is guur en koud. Met andere woorden: u zou zelfs uw hond niet naar buiten sturen. Lekker binnen blijven is stukken beter. Maar heeft de term ‘hondenweer’ hier echt iets mee te maken?

De term ‘hondenweer’ heeft eigenlijk helemaal niets met honden te maken. Het komt nog uit het oud-Nederlands, van het woord ‘ondeweer’, wat ‘slecht weer’ betekent. Gaandeweg is de spelling veranderd naar ‘hondenweer’.

Veel honden houden trouwens ook meer van het mooie weer. De meeste hondeneigenaren maken het vast wel eens mee: de hond moet nodig uit, maar het regent zo hard. U doet de deur open en de hond kijkt u aan alsof hij wil zeggen: ‘Ga vandaag maar alleen, ik blijf wel thuis’.

Het kan nog een hele toer zijn om de hond even mee te krijgen om zijn behoefte te doen. Dus hou de wandeling dan liever kort en haal de schade in als het weer droog is. Of… koop een mooie hondenregenjas voor uw viervoeter.

Wat een hondenweer!
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan