skip to Main Content

Wanneer is mijn hond senior?

Wat zegt de term senior over uw hond?

Uw hond is alweer 7 jaar geworden! Is uw hond nu een echte senior? En wat zegt die term eigenlijk over een hond? 

De gemiddelde hond kan senior genoemd worden op de leeftijd van 7 a 8 jaar. Wat ook wel vaak gezegd wordt: één hondenjaar is gelijk aan 7 mensenjaren. De verschillende rassen verschillen echter zodanig in grootte en levensverwachting dat dit een beetje kort  door de bocht is.

En wat zegt de term ‘senior’ over uw hond? Het betekent dat zijn lichaam aan het verouderen is, misschien merkt u dat hij minder actief wordt. Sommige honden worden wat grijs rond de snuit.

De meeste veranderingen vinden echter aan de binnenkant plaats. Organen gaan minder goed functioneren, de stofwisseling wordt trager, de spieren strammer en de gewrichten slijten. Bij oudere honden zien we veel gebitsproblemen en overgewicht.

De weerstand van oudere honden neemt ook af. Extra belangrijk om ook nu goed te blijven vaccineren. Ook kunt u nu overschakelen op een speciale seniorvoeding voor uw hond. Deze is anders van samenstelling en houdt meer rekening met de behoeften van de ouder wordende hond.

Reuzenrassen als de Duitse dog en de Sint Bernard hebben een kortere levensverwachting dan kleine rassen en zijn al senioren als ze 6 jaar oud zijn. De hele kleintjes, zoals de Chihuahua en Jack Russell worden gemiddeld een stuk ouder. Deze hondjes zijn senioren vanaf ongeveer 8 a 9 jaar.


 

Wanneer is mijn hond senior?
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan