skip to Main Content

Wagenziekte hond: hoe lost u het op?

Ook honden hebben last van wagenziekte

Reis- of wagenziekte is iets wat niet alleen voorkomt bij mensen, ook honden kunnen er last van hebben. Lees hoe u dit vervelende probleem aan kunt pakken.

Sommige honden vinden autorijden niet prettig. Het kan zijn dat de hond het gewoon heel eng vindt in de auto, bijvoorbeeld als hij niet zo vaak meegaat. Het kan ook dat hij echt lichamelijk er ziek van wordt door verstoring van het evenwichtsorgaan. Misselijkheid en kwijlen wordt veel gezien en ook ongedurigheid, hijgerigheid en janken. Heel relaxt wordt zo’n autoritje dan niet. Al helemaal niet als er ook nog één en ander uitgebraakt wordt.

Geregeld oefenen kan helpen. Begin met de hond een poosje in een stilstaande auto te zetten, eventueel eerst met de deur open. Als dit goed gaat de motor aanzetten. Leidt de hond af met een speeltje of wat lekkers en oefen korte momenten. Ook als u gaat rijden, dan korte stukjes en rustig rijden. Op deze manier kan de stress en angst grotendeels overwonnen worden. Zeker als de bestemming leuk is, bijvoorbeeld een fijne wandeling.

Eventueel kunt u een kwartier voordat u de hond in de auto zet, wat feromonenspray rond sprayen in de auto. Deze geeft een hond eigen geur af (die alleen de hond ruikt). Deze geur helpt de hond zich relaxter te voelen en makkelijker om te gaan met lastige situaties. Vraag ernaar bij uw dierenarts.

Als het probleem meer wordt veroorzaakt door verstoring van het evenwichtsorgaan is het hiermee niet opgelost waarschijnlijk. Voor honden die last blijven houden van reisziekte, is er een heel goed middel verkrijgbaar bij de dierenarts. Dit middel is in tabletvorm en kan 1-2 uur voor vertrek toegediend worden. Het werkt dan maar liefst 12 uur lang, dus ideaal voor als u met de hond wat verder weg wilt of met de hond op vakantie gaat.  

Wagenziekte hond: hoe lost u het op?

Petplan, dé huisdierenverzekering Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8! Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan