skip to Main Content

Waarom uw hond ontwormen?

Alweer ontwormen? Waarom eigenlijk?

Denkt u ook wel eens: alweer ontwormen? Mijn hond heeft nooit wormen! Lees waarom ontwormen belangrijk is voor zowel uw hond als uzelf en uw gezin!

Vaak wordt gedacht: mijn hond heeft geen wormen want ik zie ze nooit. Helaas, dat is een misvatting. Elke hond heeft wel eens een worminfectie. Meestal gaat het om spoelwormen, maar er zijn meer soorten. Wormen en wormeieren zitten overal in de omgeving. En aangezien elke hond graag overal rondsnuffelt tijdens het uitlaten, zullen er al snel wat wormeieren opgegeten worden. Nu zal een volwassen hond met een goede weerstand hier niet zo snel ziek van worden. Bij een ernstige worminfectie kunt u klachten als diarree en/of braken zien, maar verder gaat het meestal niet. Waarom dan toch steeds ontwormen?

Wist u dat een worminfectie ook besmettelijk is voor mensen? Zeker kinderen zijn een risicogroep. Ze spelen vaak op de grond in en om het huis, knuffelen veel met de hond. Daarom is het heel belangrijk geregeld hun handen te wassen en de hond niet in het gezicht te laten likken. En dus ook de hond geregeld te ontwormen.

Een wormmiddel  (meestal een tablet) werkt op het moment dat het ingegeven wordt aan de hond, dan doodt het de wormen. Een wormtablet blijft de hond dus niet langer beschermen tegen wormen. De hond kan gewoon weer een nieuwe worminfectie oplopen. Het is verstandig uw hond zeker 4 tot 6 keer per jaar te ontwormen. Heeft u (geregeld) kleine kinderen over de vloer, dan wat vaker.

Hoe meer honden in Nederland goed worden ontwormd, hoe lager de infectiedruk wordt. Er worden minder wormeitjes uitgescheiden in de omgeving, dus des te lager wordt het risico op het oplopen van een worminfectie, zowel voor mens als dier.

Waarom uw hond ontwormen?

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan