skip to Main Content

Vreemde hobby van de hond

Sommige honden eten ontlasting. Lees waarom ze dit doen.

Coprofagie, ofwel ontlasting eten, is een vreemde hobby van veel honden. Lees waarom ze dit doen en wat u eraan kunt doen.

Veel honden houden er een nogal vreemde hobby op na:  ontlasting eten, ofwel coprofagie.  Honden eten ontlasting van soortgenoten, maar ook van katten of paarden bijvoorbeeld. Het is niet alleen onsmakelijk, maar honden kunnen zich ook besmetten met ziektes of wormen. Vaak wordt gedacht dat er sprake is van een tekort in de voeding. Echter bij een volledige hondenvoeding is de kans op een tekort bijna niet mogelijk.

Meestal is het aangeleerd gedrag. Het komt veel voor bij honden die opgegroeid zijn in een prikkelarme omgeving, bijvoorbeeld een kennel. Het is dan begonnen als afleiding en later een gewoonte geworden. Het is een probleem wat moeilijk af te leren is.

Op het moment dat de hond poep eet zal de eigenaar hierop reageren, corrigeren, en vooral aandacht geven. De hond leert dat poep eten veel aandacht oplevert. Het is dus beter om het gedrag te negeren. Besteedt geen aandacht aan wat uw hond doet. Probeer wel zijn aandacht te verplaatsen naar uzelf, bijvoorbeeld door te gaan rennen of met een bal te gooien. Doe iets waardoor u interessanter wordt voor de hond dan waar hij mee bezig is.

Helpt dit nog allemaal niet, hou de hond dan aangelijnd en geef hem zo de kans niet. Komt hij toch een hondendrol tegen, stap dan stevig door en geef hem niet de kans te stoppen. Probeer met uw stem zijn aandacht op u gericht te houden.

Wat fijngemaakte ananas door het eten zorgt ervoor dat zijn eigen ontlasting minder aantrekkelijk wordt om op te eten. Ook schijnt het bij een aantal honden te helpen om dagelijks een halve eierkoek te geven. Niet wetenschappelijk bewezen maar misschien het proberen waard.

Vreemde hobby van de hond

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan