skip to Main Content

Voernijd bij de hond

Grrrrrr…blijf van mijn voer af!

Als uw hond zijn bak met voer heeft, mag er niemand meer in de buurt komen. Gebeurt dit wel, dan gaat uw hond grommen, laat zijn tanden zien, of erger. Herkent u dit gedrag? 

Honden kunnen dit gedrag onderling vertonen, maar ook naar hun baas toe, of naar kinderen. We noemen dit gedrag voernijd. Het mag duidelijk zijn dat hier ongelukken uit voort kunnen komen.

Toch is het een natuurlijk gedrag van de hond. Wees u ervan bewust dat degene die bij het voer in de buurt komt degene is die een grens overschrijdt. De hond laat merken dat hij dit niet accepteert. Neem geen risico en voer honden apart van elkaar.

Leer kinderen van jongs af aan dat ze de hond met rust laten als hij aan het eten is. Zodat ze niet in de buurt komen van de hond op dat moment. Kinderen tot zo’n 12 jaar hebben nog geen natuurlijk overwicht op een hond. De hond zal een kind beschouwen als lager in rangorde.

Vertoont de hond ook voernijd als u zelf in de buurt komt? Of neemt het gedrag extreme vormen aan? Met training is dit gedrag vaak op te lossen. De volgende methode kan werken: U doet een klein beetje voer in de bak en geeft dit aan de hond. Als het op is pakt u de bak weg en doet er weer een beetje in. Door zo steeds kleine beetjes te geven leert de hond dat het een positief gevolg heeft als u aan zijn voerbak zit. Ook omruilen voor iets anders lekkers kan helpen om er een positieve draai aan te geven. Blijft het gedrag een probleem, win dan advies in bij een gedragstherapeut.

Voernijd bij de hond
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan