Voeding op maat voor je kat

Welke voeding is nou het meest geschikt voor je kat?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende voedingen voor de kat verkrijgbaar. Maar welke is nou goed voor je kat? Lees wat de voeding op maat voor je kat is. 

Er zijn veel verschillende voedingen voor de kat verkrijgbaar. Wat is nu een goede voeding en waar moet deze aan voldoen? Diverse soorten brokjes, blikjes, kuipjes en vers vlees maken de keus er niet makkelijker op. En de kat moet het ook nog lekker vinden, anders heeft het geen zin.

Het nadeel van zacht voer en vers vlees is dat het snel oud wordt. Ook is er meer kans op ziektekiemen. En vers vlees bereiden kost veel tijd. Blikvoer is voor het gebit van je kat ook minder goed. De andere kant is dat katten dit wel erg lekker vinden. Dus als je kat niet fit is en/of slecht eet, is zacht voer ideaal om hem weer op gang te krijgen.

Brokken hebben als voordeel dat de samenstelling constant en uitgebalanceerd is. Ze zijn makkelijker in gebruik en beter voor het gebit van je kat. Kies liefst wel voor één van de betere merken. Deze bevatten minder afvalstoffen en de voedingsstoffen worden beter benut door het lichaam. Dit zie je vaak terug in een mooie glanzende vacht en doordat er minder ontlasting is.

Verder kun je kiezen voor een voeding die extra stoffen bevatten voor een specifieke aandoening. Denk aan speciale gebitsbrokken (ook handig voor katten die niet kauwen, want ze zijn extra groot). Ook speciale voedingen om je kat af te laten vallen, voor katten die snel maagdarmproblemen hebben of die last van hun gewrichten hebben kunnen een positieve bijdrage leveren.

Informeer hiernaar bij je dierenarts en krijg een advies op maat.

Voeding op maat voor uw kat

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.