skip to Main Content

Voeding op maat voor uw hond

Welke voeding is geschikt voor een 3-jarige hond?

Gefeliciteerd, uw hond is 3 jaar! Maar welke voeding heeft uw hond nu precies nodig op 3-jarige leeftijd? Lees meer.

Dat er puppyvoeding, adultvoeding en seniorvoeding is voor honden, is bij ieder wel bekend. Maar er is nog een onderverdeling. Voeding voor kleine rassen, middelgrote rassen en grote rassen. Waarom is dit zo? De voedingsbehoefte en optimale samenstelling is niet voor elk ras gelijk.

Kleine hondjes hebben in verhouding een groter lichaamsoppervlak ten opzichte van de lichaamsinhoud dan grote honden hebben. Daardoor hebben kleine hondjes in verhouding meer energie nodig per kilo lichaamsgewicht, bijvoorbeeld om hun lichaam goed op temperatuur te houden.

Daarnaast zijn kleine rassen gevoelig voor andere problemen dan grote rassen. Ook hier kan een goede voeding op inspelen.

Kleine rassen (tot 10 kg)

  • meer calorieën per 100 gram voeding
  • kleine brokjes
  • toegevoegde stoffen voor een gezond gebit

Grote rassen (vanaf 25 kg)

  • minder calorieën per 100 gram voeding
  • grote brokken
  • toegevoegde stoffen voor de gewrichten

Er zijn zelfs speciale hondenvoedingen verkrijgbaar voor een bepaald ras, zoals voor de Boxer of voor de Shih Tzu. Deze voedingen zijn helemaal toegespitst op het voor komen van problemen waar het betreffende ras gevoelig voor is. De vorm van de brokjes is aangepast op het type gebit van het betreffende ras, zodat het makkelijk opgenomen wordt.

Voeding op maat voor uw hond
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan