skip to Main Content

Vlooienbestrijding: preventief!

Bestrijd vlooien voordat ze er zijn!

Veel hondenbezitters denken aan ontvlooien als het kwaad als is geschied. En helaas, vlooien zijn hardnekkig. Lees waarom u de vlooien beter voor kunt zijn.

Vlooien zullen preventief, dus uit voorzorg, bestreden moeten worden. Voordat er een vlooienplaag is. Vlooien zijn hardnekkige plaaggeesten die u zeker niet op uw hond en in huis wilt.

Vlooien bijten en nemen zo een bloedmaaltijd bij hun ‘gastheer’. Daarna leggen ze tientallen eitjes per dag. Deze eitjes vallen op de grond en komen binnen een week uit. De larven leven in de omgeving of in huis en na enkele weken  verpoppen ze. De poppen zijn wel  een jaar levensvatbaar, en ze zijn met bestrijding niet te doden. Als de vlo uit de pop komt, springt deze weer op een ‘gastheer’, neemt een bloedmaaltijd en legt na 24 uur weer eitjes.

vlooienbestrijding hond

De cyclus van de vlo kan dus heel snel verlopen. Als ze er eenmaal zijn, kunt u ervan uitgaan dat voor elke 10 vlooien die op uw hond zitten, er minstens 100 in huis zitten. In de vorm van eitjes, larven en poppen welteverstaan. Een vlooienplaag vergt een langdurige en consequente bestrijding. Verwacht niet dat u na het toedienen van een pipet geen vlooien meer zult tegenkomen.

Welke problemen veroorzaken vlooien dan? Uiteraard geven ze veel jeuk! De hond gaat krabben en bijten in z’n vacht, heeft er echt last van. Dieren die geregeld door vlooien gebeten worden kunnen hier overgevoelig voor worden en een vlooienallergie ontwikkelen. Zij krabben en bijten zich tot bloedens toe, worden gek van de jeuk en pijn. Verder kunnen vlooien lintwormeitjes bij zich dragen en zo een worminfectie overbrengen op de hond.

Vlooien bijten ook mensen en andere huisdieren. Een vlooienbeet is pijnlijk en veroorzaakt ook bij de mens veel jeuk en ongemak.

Al met al genoeg reden om vlooien preventief te bestrijden. Dit kan door middel van een pipet, een tablet of een halsband. Laat u goed adviseren bij uw dierenarts wat het beste middel is voor uw dier. De meeste middelen moeten maandelijks toegediend worden.

Vlooienbestrijding: preventief!
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan