Vlooienallergie bij de kat

Lees hoe je een vlooienallergie bij de kat voorkomt

Als een kat veelvuldig in aanraking komt met vlooien, kan hij een vlooienallergie ontwikkelen. Lees hoe je dit voorkomt.

Bijna elke kat heeft wel eens een paar vlooien. Dat geeft wat jeuk, maar verder valt het wel mee. Echter sommige katten ontwikkelen een vlooienallergie. Dit ontstaat door regelmatig contact met vlooien, bijvoorbeeld als er niet consequent tegen vlooien behandeld wordt. Ook is de ene kat er gevoeliger voor dan de andere.

Vlooien bijten om bloed te zuigen bij de kat. Hierbij brengen ze wat speeksel in om te zorgen dat het bloed niet stolt. Het is dit speeksel waar de kattenhuid overgevoelig voor wordt. Als dat eenmaal het geval is, kan een enkele vlooienbeet al voor een extreme reactie zorgen.

Niet alleen wordt de kat gek van de jeuk. Hij zal door deze jeuk blijven krabben en bijten aan de huid. Hierdoor breken haren af, ontstaan kale en geïrriteerde plekken en zelfs wonden, vaak op de achterste helft van het lichaam. Vlooienallergie geeft stress en ongemak voor de kat. De kat blijft ook levenslang allergisch tegen vlooien.

Het enige wat je kunt doen om dit probleem te behandelen is zeer consequent je kat tegen vlooien behandelen met een goed vlooienbestrijdingsmiddel. Ga voor een goed advies naar je dierenarts, deze heeft meestal de nieuwste en meest effectieve middelen op voorraad. Daarnaast is het ook van belang je huis te behandelen als er regelmatig vlooien zijn.

Als je kat echt gek wordt van de jeuk kun je het beste ook een afspraak maken bij de dierenarts. Deze kan een injectie toedienen of een kuur voorschrijven die goed tegen de jeuk helpt. Om verdere verwondingen te voorkomen.

Vlooienallergie

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.