Verzorg vacht en nagels hond goed

Besteed bij de oudere hond extra zorg aan vacht en nagels

De huid en vacht van de hond kunnen wat veranderen naarmate een hond ouder wordt. De huid wordt minder soepel. En ook kan de hond wat sterker gaan ruiken. Lees hoe je de vacht en nagels van je hond goed kunt verzorgen.

Na castratie of sterilisatie kan de vacht dikker en wolliger worden. Oudere honden hebben vaak ook een wat sterkere geur bij zich. Eventueel kun je de hond wat vaker wassen met speciale hondenshampoo of een keer vaker naar de trimmer brengen. Bedenk ook dat de sterke geur uit de oren of bek kan komen, dus laat dit bij twijfel controleren door de dierenarts.

Blijft je hond maar verharen of is de huid droog en/of schilferig, probeer dan eens een andere voeding die kwalitatief goed is en extra omega-vetzuren bevat. Dit kan een groot effect hebben op de conditie van huid en vacht. Ook zijn er voedingssupplementen die kunnen helpen. Blijf de vacht goed onderhouden door klitten te verwijderen en wekelijks te kammen. Bij een oudere hond kunnen de spieren wat afnemen en de gewrichten worden gevoeliger. Kam dus voorzichtig, anders gaat je hond er een hekel aan krijgen omdat het pijn doet.

Honden die minder rennen en springen, zullen hun nagels minder goed afslijten. Als de hond stilstaat mogen de nagels eigenlijk niet of nauwelijks de grond raken. Is dit wel duidelijk het geval en hoor je de nagels constant tikken op de grond als de hond rustig loopt, dan moeten ze bijgeknipt worden als het kan. Let wel, bij oudere honden kan het leven onder de nagels verder doorgegroeid zijn, dus niet in alle gevallen is het mogelijk om de nagels nog mooi kort te knippen.


 

Verzorg vacht en nagels hond goed

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.