skip to Main Content

Verzorg vacht en nagels hond goed

Besteed bij de oudere hond extra zorg aan vacht en nagels

De huid en vacht van de hond kunnen wat veranderen naarmate een hond ouder wordt. De huid wordt minder soepel. En ook kan de hond wat sterker gaan ruiken. Lees hoe u de vacht en nagels van uw hond goed kunt verzorgen.

Na castratie of sterilisatie kan de vacht dikker en wolliger worden. Oudere honden hebben vaak ook een wat sterkere geur bij zich. Eventueel kunt u de hond wat vaker wassen met speciale hondenshampoo of een keer vaker naar de trimmer brengen. Bedenk ook dat de sterke geur uit de oren of bek kan komen, dus laat dit bij twijfel controleren door de dierenarts.

Blijft uw hond maar verharen of is de huid droog en/of schilferig, probeer dan eens een andere voeding die kwalitatief goed is en extra omega-vetzuren bevat. Dit kan een groot effect hebben op de conditie van huid en vacht. Ook zijn er voedingssupplementen die kunnen helpen. Blijf de vacht goed onderhouden door klitten te verwijderen en wekelijks te kammen. Bij een oudere hond kunnen de spieren wat afnemen en de gewrichten worden gevoeliger. Kam dus voorzichtig, anders gaat uw hond er een hekel aan krijgen omdat het pijn doet.

Honden die minder rennen en springen, zullen hun nagels minder goed afslijten. Als de hond stilstaat mogen de nagels eigenlijk niet of nauwelijks de grond raken. Is dit wel duidelijk het geval en hoort u de nagels constant tikken op de grond als de hond rustig loopt, dan moeten ze bijgeknipt worden als het kan. Let wel, bij oudere honden kan het leven onder de nagels verder doorgegroeid zijn, dus niet in alle gevallen is het mogelijk om de nagels nog mooi kort te knippen.


 

Verzorg vacht en nagels hond goed
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan