skip to Main Content

Verstopping

Voorkom verstopping bij uw konijn

Het spijsverteringskanaal van een konijn zit anders in elkaar dan bijvoorbeeld bij een kat of een hond. Een konijn kan niet braken om de maaginhoud kwijt te raken. Het voedsel in de slokdarm kan alleen richting de maag bewegen en niet andersom.

Pas op voor het eten van haren
Heeft uw konijn last van haaruitval? Kam hem dan preventief om de losse haren te verwijderen. Plukken haar kunnen namelijk de aanleiding zijn van een maagverstopping.

Wat zijn de kenmerken van een verstopping?
Als uw konijn verstopt zit, trekt hij zich meestal terug in een hoekje en eet en drinkt niet of weinig. Heeft u het vermoeden dat uw konijn een verstopping heeft? Neem dan altijd contact op met uw dierenarts.

Konijnendarmen moeten 24 uur per dag blijven doorwerken
Voorkom problemen en zorg dat uw konijn 24 uur per dag beschikt over vers water en eten (hooi), zodat de darmen goed blijven werken. Ook mag een konijn nooit vasten voor een operatie.

verstopping

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan