Van stress naar agressie

Leer de stresssignalen van uw hond herkennen

Herkent u stress bij uw hond? Wat vertelt uw hond u met zijn lichaamshouding en gedrag? Leer de stresssignalen van uw hond herkennen. En voorkom dat de stress erger wordt.

Als uw hond bijt of probeert te bijten zijn er vaak al meerdere signalen aan vooraf gegaan die erop wijzen dat hij gestressed is of bang. Als u deze signalen leert herkennen bij uw hond, kunt u er tijdig op inspelen om te voorkomen dat de stress erger wordt. Zo kunt u een eventueel bijtincident voorkomen.

Agressie hond
Herken de signalen van stress bij uw hond en voorkom agressie.

Stressgedrag begint meestal met vermijdingsgedrag. De hond vermijdt oogcontact, draait zich weg, maakt zich klein, wil graag weg uit de situatie. Is het echter niet mogelijk om te ontsnappen dan zal hij verstijven en het gevaar recht aanstaren. Grommen en/of snauwen zijn nog een extra poging om te waarschuwen: Ga uit mijn buurt. Helpt dit nog niet dan zal er uiteindelijk een bijtincident kunnen volgen.

Niet elke hond volgt alle stappen uit bovenstaand overzicht. Honden die al vaak in een bedreigende situatie zijn geweest, en waarbij bepaalde stress-signalen niet hielpen, zullen steeds sneller dit proces doorlopen. Blijf dus goed naar uw hond kijken en leer ook (uw) kinderen wat de hond met zijn gedrag wil vertellen.

Van stress naar agressie

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.