skip to Main Content

Van stress naar agressie

Leer de stresssignalen van uw hond herkennen

Herkent u stress bij uw hond? Wat vertelt uw hond u met zijn lichaamshouding en gedrag? Leer de stresssignalen van uw hond herkennen. En voorkom dat de stress erger wordt.

Als uw hond bijt of probeert te bijten zijn er vaak al meerdere signalen aan vooraf gegaan die erop wijzen dat hij gestressed is of bang. Als u deze signalen leert herkennen bij uw hond, kunt u er tijdig op inspelen om te voorkomen dat de stress erger wordt. Zo kunt u een eventueel bijtincident voorkomen.

Agressie hond

Herken de signalen van stress bij uw hond en voorkom agressie.

Stressgedrag begint meestal met vermijdingsgedrag. De hond vermijdt oogcontact, draait zich weg, maakt zich klein, wil graag weg uit de situatie. Is het echter niet mogelijk om te ontsnappen dan zal hij verstijven en het gevaar recht aanstaren. Grommen en/of snauwen zijn nog een extra poging om te waarschuwen: Ga uit mijn buurt. Helpt dit nog niet dan zal er uiteindelijk een bijtincident kunnen volgen.

Niet elke hond volgt alle stappen uit bovenstaand overzicht. Honden die al vaak in een bedreigende situatie zijn geweest, en waarbij bepaalde stress-signalen niet hielpen, zullen steeds sneller dit proces doorlopen. Blijf dus goed naar uw hond kijken en leer ook (uw) kinderen wat de hond met zijn gedrag wil vertellen.

Van stress naar agressie

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan