skip to Main Content

Vaccineren

Uw konijn vaccineren is verstandig.

Misschien weet u het niet, of heeft u er niet bij nagedacht, maar u kunt een konijn laten inenten. Het konijn blijft dan wel binnen of in de tuin, toch is het verstandig om uw konijn te laten vaccineren. In Nederland kennen we twee zeer besmettelijke dodelijke virussen waar konijnen tegen geënt kunnen worden.

Myxomatose en VHD
Konijnen in Nederland kunnen worden ingeënt tegen Myxomatose en VHD 1 en 2. Tegenwoordig bestaat er één vaccin tegen deze twee besmettelijke, meestal dodelijke, virussen. De virussen worden overgebracht door met name insecten, maar ook door contact met andere (wilde) konijnen. VHD 2 is in 2015 voor het eerst in Nederland opgedoken. Dit is een andere enting dan de combinatie van Myxomatose en VHD 1.

Hoe vaak inenten konijn?
Laat uw konijn jaarlijks (liefst in het voorjaar) inenten tegen type 1 Myxomatose en VHD type 1. Daarnaast dient u uw konijn halfjaarlijks of jaarlijks (hangt af van het type vaccin dat de dierenarts in huis heeft) in te enten tegen VHD type 2.

Pas op besmettingsgevaar
Staat het hok van uw konijn buiten? En woont u ergens waar ook wilde konijnen leven? Dan is het zeker nodig om uw konijn te laten vaccineren tegen Myxomatose en VHD. Dit zijn zeer besmettelijke ziektes met vaak een dodelijke afloop.

De besmetting kan onder andere overgedragen worden via schoenzolen, handen en stekende insecten. Let er dus goed op als u bijvoorbeeld op een speelveldje bent geweest met de kinderen waar ook wel eens wilde konijnen worden gespot. Op het veldje kan besmette urine aanwezig zijn. Wissel uw schoeisel om voordat u naar uw konijn gaat en was uw handen van te voren.

Vaccinatie
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan