skip to Main Content

Vaccinatie. Hoe werkt het eigenlijk?

Wat is een vaccinatie precies en hoe werkt het eigenlijk?

Vergeet niet om binnenkort een afspraak te maken met de dierenarts voor de jaarlijkse vaccinatie. Maar wat is een vaccinatie nou precies en hoe werkt het eigenlijk?

Het is weer tijd om een afspraak te maken bij de dierenarts voor de jaarlijkse controle en vaccinatie. Maar wat is een vaccinatie nu precies en hoe werkt het?

Een vaccinatie wordt meestal toegediend per injectie. Een vaccinatie bevat een dode of verzwakte ziekteverwekker. Zodra deze in het lichaam van uw hond komt, zal het lichaam de ziekteverwekker proberen te bestrijden door antistoffen aan te maken.

Komt uw hond daarna in aanraking met een de echte, levende ziekteverwekker, dan herkent het afweersysteem deze en kan snel reageren. Er zijn al antistoffen aanwezig en er worden extra antistoffen aangemaakt om de ziekteverwekker meteen uit te schakelen.

Normaal gesproken zal uw hond niet ziek worden van de vaccinatie omdat het om een dode of verzwakte ziekteverwekker gaat. Het is echter wel belangrijk dat uw hond goed gezond is en geen lichamelijke klachten heeft ten tijde van de vaccinatie.

De vaccinaties tegen kennelhoest en leptospirose (Weil) beschermen de hond een jaar lang. Er zijn ook vaccinaties die uw hond wel drie jaar beschermen. Uw dierenarts kan u informeren welke vaccinaties op welk moment nodig zijn.

Vaccinatie. Hoe werkt het eigenlijk?

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan