Vaccinatie. Hoe werkt het eigenlijk?

Wat is een vaccinatie precies en hoe werkt het eigenlijk?

Vergeet niet om binnenkort een afspraak te maken met de dierenarts voor de jaarlijkse vaccinatie. Maar wat is een vaccinatie nou precies en hoe werkt het eigenlijk?

Het is weer tijd om een afspraak te maken bij de dierenarts voor de jaarlijkse controle en vaccinatie. Maar wat is een vaccinatie nu precies en hoe werkt het?

Een vaccinatie wordt meestal toegediend per injectie. Een vaccinatie bevat een dode of verzwakte ziekteverwekker. Zodra deze in het lichaam van je hond komt, zal het lichaam de ziekteverwekker proberen te bestrijden door antistoffen aan te maken.

Komt je hond daarna in aanraking met een de echte, levende ziekteverwekker, dan herkent het afweersysteem deze en kan snel reageren. Er zijn al antistoffen aanwezig en er worden extra antistoffen aangemaakt om de ziekteverwekker meteen uit te schakelen.

Normaal gesproken zal je hond niet ziek worden van de vaccinatie omdat het om een dode of verzwakte ziekteverwekker gaat. Het is echter wel belangrijk dat je hond goed gezond is en geen lichamelijke klachten heeft ten tijde van de vaccinatie.

De vaccinaties tegen kennelhoest en leptospirose (Weil) beschermen de hond een jaar lang. Er zijn ook vaccinaties die je hond wel drie jaar beschermen. Je dierenarts kan je informeren welke vaccinaties op welk moment nodig zijn.

Vaccinatie. Hoe werkt het eigenlijk?

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.